Verhalen |

BBL-student Laurence over werken en leren

Een opleiding volgen en tegelijkertijd geld verdienen? Dat kan met een BBL-opleiding bij Drenthe College. Werken én leren staat hierbij centraal. Je gaat één dag (of 2 dagdelen) naar school en de andere dagen ben je aan het werk bij je eigen werkgever. In Over werken en leren vertellen BBL-studenten over hun ervaringen en keuzes. Dit keer geven we het woord aan student Laurence Schepel. Hij volgt de opleiding Allround Meubelmaker/(Scheeps-) Interieurbouwer in Emmen.


"Ik volg de BBL-opleiding Allround Meubelmaker/(Scheeps-) Interieurbouwer in Emmen. Elke woensdag heb ik les en daarnaast werk ik vier dagen in de week als interieurbouwer bij KP Interieur in Emmen. Ik kende dit bedrijf al een beetje en ik was er nieuwsgierig naar. Daarom heb ik een keer naar het bedrijf gebeld en toen mocht ik op gesprek komen. Er werd mij gevraagd of ik een opleiding wilde volgen en daar heb ik positief op gereageerd.

In de praktijk leer je veel
Hiervoor heb ik een BOL-opleiding gevolgd én dat is toch heel anders dan werken en leren. Ik vind BBL een aanrader, omdat ik vier dagen in de week werk en één dag naar school ga. Op mijn werk leer ik echt heel veel. Ik heb nu, in een half jaar tijd, meer geleerd dan tijdens mijn tweejarige BOL-opleiding.  

Dichtbij huis en aardige docenten
Ik heb voor Drenthe College gekozen omdat ik heel graag een opleiding wilde volgen in de interieurbouw. Ook is het redelijk dichtbij. Elke woensdag ga ik naar school en ik word dan altijd goed geholpen. Ook de docenten vind ik heel aardig. Het vak rekenen vind ik het leukst, omdat dit veel voorkomt in mijn vak. Praktijk vind ik natuurlijk ook heel interessant, maar dat leer ik vooral tijdens mijn werk.  

Op school kan ik al veel van mijn schoolopdrachten maken, dus thuis hoef ik weinig te doen. Aan het begin van het schooljaar heb ik een duidelijke planning gekregen. Als je je daar aan houdt, kun je de opleiding op tijd afronden."


Meer informatie

Wil je meer weten over de opleiding Allround Meubelmaker/(Scheeps-) Interieurbouwer? Student Laurence of een DC-studentadviseur staan je graag te woord.

Wil je meer weten over onze BBL-opleidingen? Bekijk dan alle informatie hier