Verhalen |

BBL-student Mariska over werken en leren

Een opleiding volgen en tegelijkertijd geld verdienen? Dat kan met een BBL-opleiding bij Drenthe College. Werken én leren staat hierbij centraal. Je gaat één dag (of 2 dagdelen) naar school en de andere dagen ben je aan het werk bij je eigen werkgever. In Over werken en leren vertellen BBL-studenten over hun ervaringen en keuzes. Dit keer geven we het woord aan student Mariska Tuin. Zij volgt de opleiding Verzorgende IG voor volwassenen.


"Ik volg de BBL-opleiding Verzorgende IG. Deze opleiding duurt over het algemeen twee jaar. Wanneer je meer tijd nodig hebt, is er in overleg veel mogelijk. Zelf ga ik de verlenging in omdat ik door een operatie niet kon werken. In het nieuwe schooljaar haal ik deze tijd in.

Goede begeleiding
Momenteel werk ik bij woonzorgcentrum Olden Kinholt in Hoogeveen. Dit woonzorgcentrum is onderdeel van Treant Zorggroep. Hier ben ik begonnen als helpende op oproepbasis. Mijn werkgever heeft mij vervolgens gestimuleerd om een opleiding bij Drenthe College te volgen. Na een duidelijk kennismakingsgesprek ging ik hiermee akkoord. Vanuit mijn werkplek en school word ik goed geholpen en begeleid.

Ontwikkel jezelf door werken en leren
Wil je niet volledig naar school, maar wel graag bijleren? Dan raad ik een BBL-opleiding aan. Dit verbreedt je kennis en je ontwikkelt je steeds verder. Door het volgen van een BBL-opleiding leer je ook ontzettend veel vanuit de praktijk.

Verdiepende en praktische vakken
De vakken verpleegtechnische handelingen en GGZ vind ik heel leuk en leerzaam. Bij verpleegtechnische handelingen leer je ontzettend veel dingen die je in de praktijk kunt uitvoeren, terwijl je bij het vak GGZ vooral verdieping krijgt over geestelijke  gezondheidsproblemen. Op mijn werk krijg ik de kans om aan schoolopdrachten te werken wanneer daar tijd en ruimte voor is. Ik probeer alles goed te plannen. Zo voorkom ik dat ik op een vrije dag alles haastig moet afmaken.

Wanneer je vragen hebt over deze opleiding, schroom dan niet en stuur mij gerust een e-mail."


Meer informatie

Wil je meer weten over de opleiding Verzorgende IG voor volwassenen? Student Mariska of een DC-studentadviseur staan je graag te woord.

Wil je meer weten over onze BBL-opleidingen? Bekijk dan alle informatie hier