Verhalen | 22 juni 2020

BBL-student Marvin over werken en leren

Een opleiding volgen en tegelijkertijd geld verdienen? Dat kan met een BBL-opleiding bij Drenthe College. Werken én leren staat hierbij centraal. Je gaat één dag (of 2 dagdelen) naar school en de andere dagen ben je aan het werk bij je eigen werkgever. In Over werken en leren vertellen BBL-studenten over hun ervaringen en keuzes. Dit keer geven we het woord aan student Marvin de Vries. Hij volgt de opleiding Manager Retail in Emmen.


"Ik zit in het eerste jaar van de BBL-opleiding Manager Retail. De opleiding duurt maximaal drie jaar, maar ik probeer alles in twee jaar af te ronden. Mijn leerwerkervaring doe ik op bij Plus Sandur, een supermarkt in de Emmense wijk Parc Sandur. Ik was al een paar jaar werkzaam bij deze supermarkt, toen ik hoorde dat ze ook BBL-studenten begeleiden. Ik heb meteen naar werken en leren geïnformeerd en het was snel geregeld. De werkzaamheden vind ik erg leuk en ik haal er veel energie uit!

Dichtbij huis
Drenthe College sprak mij aan als school, omdat veel van mijn kennissen hier ook een BBL-opleiding hebben gevolgd. Zij waren altijd erg tevreden. Ook is een opleiding in Emmen ideaal voor mij qua reisafstand en Drenthe College staat goed bekend in de omgeving.

Veel praktijkervaring

Elke woensdag heb ik school en voor de rest doe ik werkervaring op en leer ik veel in de praktijk. Ik vind het heerlijk om maar één dag per week les te hebben. De commerciële vakken en goederenstroom vind ik tot nu toe het leukst. Deze vakken gebruik je ook dagelijks in de praktijk. Ik vind het interessant om te praten met medestudenten, omdat je dan hoort hoe het in andere winkels werkt. Ook als ik nieuwe dingen op school leer, kan ik dat meteen uitproberen in de praktijk. Daar leer je toch echt het meeste van. Het volgen van een BBL-opleiding raad ik anderen zeker aan!

Zelfstandigheid en motivatie zijn een must
Voor een BBL-opleiding is het belangrijk dat je zelfstandig kan werken. Het wordt lastig als je niet gemotiveerd bent en moeite hebt met plannen. Je hebt namelijk maar één lesmoment in de week hebt. Docenten kan je uiteraard altijd mailen, maar ze verwachten wel dat je zelfstandig kan leren en voorbereiden voor lessen en toetsen."


Meer informatie

Wil je meer weten over de opleiding Manager Retail? Student Marvin of een DC-studentadviseur staan je graag te woord.

Wil je meer weten over onze BBL-opleidingen? Bekijk dan alle informatie hier