Verhalen |

BBL-student Mellanie over werken en leren

Een opleiding volgen en tegelijkertijd geld verdienen? Dat kan met een BBL-opleiding bij Drenthe College. Werken én leren staat hierbij centraal. Je gaat één dag (of 2 dagdelen) naar school en de andere dagen ben je aan het werk bij je eigen werkgever. In Over werken en leren vertellen BBL-studenten over hun ervaringen en keuzes. Dit keer geven we het woord aan student Mellanie Runhart. Zij volgt de opleiding Zelfstandig Werkend Gastheer/Gastvrouw in Meppel.


"Ik volg de BBL-opleiding Zelfstandig Werkend Gastheer/Gastvrouw. Mijn keuze viel op deze opleiding, omdat ik contact met gasten leuk vind en ik bedien hen graag op een gastvrije manier. Om deze BBL-opleiding te kunnen volgen, is een baan bij een erkend leerbedrijf nodig. Deze heb ik via stagemarkt.nl gevonden. Ik werk vier dagen in de week als serveerster bij Hotel & Restaurant Wesseling in Dwingeloo. Een grappig feitje is dat alle examenkandidaten van Zelfstandig Werkend Gastheer/Gastvrouw van de opleidingslocatie in Meppel hier hebben stage gelopen of gewerkt.

Het belang van de praktijk
Het volgen van een BBL-traject raad ik zeker aan. Dit vak leer je niet alleen door theorie. Juist de praktijkervaring is heel belangrijk. Het werken en leren is goed te combineren, omdat ik heel goed word begeleid door mijn docenten. Ik kan ze altijd bereiken en hierdoor kan ik ook op mijn vrije dag met school bezig. Mijn favoriete vak is vaktheorie, waarbij je alles leert op het gebied van waren- en drankenkennis. Hoe wordt wijn bijvoorbeeld gemaakt? Maar we leren ook hoe bepaalde vis moet worden opgeslagen of bereid.

Ben je gastvrij, werk je graag met gasten en wil je het geleerde meteen in de praktijk uitvoeren? Dan is deze opleiding interessant voor jou!"


Meer informatie

Wil je meer weten over de opleiding Zelfstandig Werkend Gastheer/Gastvrouw? Student Mellanie of een DC-studentadviseur staan je graag te woord.

Wil je meer weten over onze BBL-opleidingen? Bekijk dan alle informatie hier