Verhalen | 02 juni 2020

BBL-student Mischa over werken en leren

Een opleiding volgen en tegelijkertijd geld verdienen? Dat kan met een BBL-opleiding bij Drenthe College. Werken én leren staat hierbij centraal. Je gaat één dag (of 2 dagdelen) naar school en de andere dagen ben je aan het werk bij je eigen werkgever. In Over werken en leren vertellen BBL-studenten over hun ervaringen en keuzes. Dit keer geven we het woord aan student Mischa van der Slikke. Hij volgt de opleiding Verkoopspecialist en werkt bij de Albert Heijn in Meppel.


"Mijn BBL-opleiding voer ik uit bij de Albert Heijn in Meppel. Zo’n drie jaar geleden ben ik daar begonnen. Eerst als vakkenvuller in de avondploeg, na twee jaar geleden kwam een BBL-plaats vrij. Ik had het naar mijn zin daar, dus ik stond ervoor open om een BBL-opleiding bij de Albert Heijn te volgen. Achteraf gezien was dit een prima keuze, want ik heb het reuze naar mijn zin binnen de retailsector.

De keuze voor Verkoopspecialist
Ik heb voor de BBL-opleiding Verkoopspecialist gekozen omdat het een mooie opstap is om verder door te groeien in het bedrijfsleven. Later wil ik graag een eigen onderneming starten. Door deze opleiding krijg ik veel vakkennis. Het leuke aan deze opleiding vind ik de vele theoretische vakken. Hier heb je ook écht wat aan in de praktijk. Ook de keuzedelen vind ik heel interessant. Zo hebben we een duurzaamheidsproject uitgevoerd en hebben we een project gedaan over ‘persoonlijk profileren’. Hier heb ik geleerd hoe ik reageer in bepaalde situaties. Dit vind ik heel interessant.

De combinatie met school
Ik heb specifiek voor Drenthe College gekozen omdat de school in mijn woonplaats staat. Ideaal qua afstand! Elke maandag ga ik naar school. Mijn schoolwerk maak ik zoveel mogelijk in de les. Vaak heb ik het wekelijkse schoolwerk op maandag af, zodat ik mij de rest van de week op praktijkexamens of praktijkopdrachten kan richten. Om een BBL-opleiding te volgen heb je veel zelfdiscipline nodig. Je moet veel zelfstandig werken omdat je maar een keer per week naar school gaat. Je hebt zelf in de hand hoe snel je dingen afrondt.

Het is een hele leuke, leerzame en brede opleiding. Mocht je dit niets vinden, geef dan niet meteen op. Zodra je deze opleiding afrondt, kan je nog alle kanten op."


Meer informatie

Wil je meer weten over de opleiding Verkoopspecialist? Student Mischa of een DC-studentadviseur staan je graag te woord. Wil je meer weten over onze BBL-opleidingen? Bekijk dan alle informatie hier