Verhalen |

BBL-student Natasja over werken en leren

Een opleiding volgen en tegelijkertijd geld verdienen? Dat kan met een BBL-opleiding bij Drenthe College. Werken én leren staat hierbij centraal. Je gaat één dag (of 2 dagdelen) naar school en de andere dagen ben je aan het werk bij je eigen werkgever. In Over werken en leren vertellen BBL-studenten over hun ervaringen en keuzes. Dit keer geven we het woord aan student Natasja Hut. Zij volgt de opleiding Verpleegkundige voor volwassenen in Meppel. Deze opleiding is speciaal bedoeld voor volwassenen met een vooropleiding in de zorg.

 

"Ik volg de tweejarige BBL-opleiding Verpleegkundige voor volwassenen (niveau 4). Mijn leerwerkervaring doe ik op bij mijn werkgever Herbergier Oldeberkoop. Dit is een kleinschalige woonvorm voor mensen met geheugenproblemen (psychogeriatrie).

Doorgroeien bij eigen werkgever
16,5 jaar lang heb ik gewerkt als voedingsassistent in een verpleeghuis. Via via kreeg ik te horen dat Herbergier Oldeberkoop opgericht zou worden. Toen heb ik de stoute schoenen aangetrokken en een brief gestuurd. In 2013 ben ik daar begonnen als ondersteunende (vergelijkbaar met helpende) en na een jaar werd ik gevraagd om de BBL-opleiding Verzorgende IG te volgen bij Drenthe College. Deze heb ik in 2016 afgerond en al vrij snel werd ik coördinator naast mijn functie als verzorgende IG.

Een leven lang ontwikkelen
Nadat ik flink wat ervaring had opgedaan binnen Herbergier Oldeberkoop, werd ik gevraagd om ook de BBL-opleiding Verpleegkundige te volgen. Ik merk dat ik uitdaging en verdieping nodig heb, dus daarom ben ik in 2019 gestart met deze opleiding. Ook deze keer koos ik voor Drenthe College, omdat ik hier een goede ervaring mee had en de school al kende.

Nieuwe functie
Het eerste jaar van de opleiding Verpleegkundige zit er nu op. Inmiddels hebben mijn leidinggevenden, de zorgondernemers van Herbergier Olderberkoop, mij gevraagd om waarnemend zorgondernemer te worden. Het lijkt me een mooie uitdaging om deze functie vanaf 1 augustus te vervullen. Inmiddels heb ik een flinke ontwikkeling doorgemaakt!

Waarom BBL?
Met een BBL-opleiding kan je veel in de praktijk leren en toepassen. Ik raad werken en leren dan ook zeker aan. Wel kost het behoorlijk wat tijd, maar het is het dan ook zeker waard!"  


Meer informatie

Wil je meer weten over de opleiding Verpleegkundige voor volwassenen? Natasja of een DC-studentadviseur staan je graag te woord.

Wil je meer weten over onze BBL-opleidingen? Bekijk dan alle informatie hier