Verhalen |

BBL-student Rolanda over werken en leren

Een opleiding volgen en tegelijkertijd geld verdienen? Dat kan met een BBL-opleiding bij Drenthe College. Werken én leren staat hierbij centraal. Je gaat één dag (of 2 dagdelen) naar school en de andere dagen ben je aan het werk bij je eigen werkgever. In Over werken en leren vertellen BBL-studenten over hun ervaringen en keuzes. Dit keer geven we het woord aan student Rolanda Tiemens. Zij volgt de opleiding Helpende Zorg en Welzijn voor volwassenen.

 

"Ik ben 51 jaar en heb de éénjarige BBL-opleiding Helpende Zorg en Welzijn voor volwassenen gevolgd. Al jaren werkte ik als voedingsassistent bij zorggroep Noorderboog op de locatie Reggersoord. Toen ik aangaf dat ik een opleiding wilde volgen, zodat ik kon bijspringen in de zorg, heeft mijn werkplek deze opleiding bij Drenthe College geregeld.

Zeker van inkomen
Een BBL-opleiding was voor mij ideaal omdat ik hierdoor ook een inkomen had. Aan het begin vond ik het wel spannend om weer te studeren, maar het is me meegevallen. Ik raad anderen een BBL-opleiding dan ook zeker aan. Wat je leert, kan je gelijk in de praktijk uitvoeren. Dat vond ik heel fijn en leerzaam. In ging twee dagen naar school en moest minimaal 16 uur per week werkervaring op doen bij mijn werkgever. Tijdens mijn werk mocht ik ook een bepaalde tijd bezig met mijn schoolopdrachten. Dat vond ik ideaal.

Leuke docenten en klas
De begeleiding via school vond ik heel goed. De docenten zijn leuk en ik had ook een superleuke klas. Heb jij vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag!"


Meer informatie

Wil je meer weten over de opleiding Helpende Zorg en Welzijn voor volwassenen? Natasja of een DC-studentadviseur staan je graag te woord.

Wil je meer weten over onze BBL-opleidingen? Bekijk dan alle informatie hier