Verhalen | 15 juli 2020

BBL-student Yvette over werken en leren

Een opleiding volgen en tegelijkertijd geld verdienen? Dat kan met een BBL-opleiding bij Drenthe College. Werken én leren staat hierbij centraal. Je gaat één dag (of 2 dagdelen) naar school en de andere dagen ben je aan het werk bij je eigen werkgever. In Over werken en leren vertellen BBL-studenten over hun ervaringen en keuzes. Dit keer geven we het woord aan student Yvette Meppelink. Zij volgt de opleiding Junior Assistent-Accountant en werkt bij administratiekantoor Oostra & Partners in Rolde.


"Onlangs heb ik de BBL-opleiding Junior Assistent-Accountant afgerond. De opleiding duurt normaal gesproken tweeënhalf jaar, maar ik heb mijn diploma in twee jaar gehaald. En dat bleek ook prima te doen.  

Waarom BBL?
Ik wilde graag werken in plaats van een voltijdopleiding volgen. Daarnaast wilde ik een beroep uitoefenen dat ik leuk vind, in bijbaantjes had ik geen zin meer. Toch was het lastig om een BBL-werkplek te vinden. Daarom ben ik begonnen met de BOL-variant. Op een dag kwam mijn docent naar mij toe met het nieuws dat administratiekantoor Oostra & Partners B.V. in Rolde een BBL-werknemer zocht. Inmiddels werk ik hier alweer twee jaar met veel plezier. 

Herkenbare theorie
Iedere vrijdag volg ik nuttige lessen op school en leer ik de theorie kennen achter de praktijk. Regelmatig herken ik theorie in de praktijksituaties die ik heb meegemaakt. Bedrijfsadministratie vind ik het leukste vak. Hier leer je de theorie van het vak waarvoor je leert. Fiscaal vind ik ook interessant. Dit gaat over de wet- en regelgeving van aangiftes. Dit komt mij goed van pas, omdat we bij Oostra & Partners B.V. ook aangiftes verzorgen.

Ik raad anderen deze opleiding zeker aan. Je krijgt nuttige vakken en goede uitleg van docenten die weten waar ze het over hebben. Ook kan ik werken en leren prima combineren met mijn privéleven."


Meer informatie

Wil je meer weten over de opleiding Junior Assistent-Accountant? Onze DC-studentadviseur staat je graag te woord.