Verhalen |

De beste kappersopleiding volg je bij Drenthe College

Vind jij het leuk om met het uiterlijk van anderen bezig te zijn én maak je makkelijk een praatje? Grote kans dat jij geknipt bent voor het kappersvak! En goed nieuws, want de beste kappersopleiding volg je gewoon bij jou in de buurt! Uit de JOB-monitor (tevredenheidsonderzoek onder studenten) blijkt dat de kappersopleiding van Drenthe College in Emmen de beste van Nederland is.

Opleidingen in het kort
Drenthe College biedt kappersopleidingen aan op niveau 2, 3 en 4. Naast beroepsgerichte en algemene vakken, worden er keuzevakken aangeboden tijdens de opleiding. Dit schooljaar hebben studenten de keuze uit visagie, nagelstyling, barbier, oriënteren op ondernemerschap of Engels. Door middel van de keuzedelen wordt hun vakmanschap verbreed of juist verdiept.

Ervaring van een student
Astrid Jeurink uit Sleen wist al op jonge leeftijd dat ze kapster wilde worden. Deze 17-jarige studente koos dan ook zonder twijfel voor de kappersopleiding bij Drenthe College. “Het is een kinderdroom die uitkomt’, geeft ze toe. “Ik vind het mooi om iemand direct te helpen, waardoor hij/zij vrolijk de deur uitstapt. Een kapsel kan namelijk veel invloed hebben op een persoon. Als je haar goed zit, voel je je gelijk beter.”

Diversiteit van het kappersvak
Hoewel het kappersvak duidelijk bij Astrid past, heeft ze haar toekomst nog niet uitgestippeld. Al heeft ze genoeg dromen. Zo wil ze na haar opleiding wel naar de Kinky Academy in Amsterdam. Ook een cursus in het verzorgen van afrohaar lijkt haar wel wat. “Het lijkt makkelijk, maar het is best moeilijk”, vertelt ze. Maar dit is niet het enige waar Astrid blij van wordt. Momenteel volgt ze het keuzedeel Barbier en daar ligt echt haar hart. “Werken bij een barbier is heel anders dan in een kapsalon. De sfeer van een barbier vind ik mooi en de manier waarop klanten met je omgaan is prettig. En natuurlijk het knippen van de baard.” De vele mogelijkheden laten maar weer eens zien hoe divers het kappersvak kan zijn.

Goede sfeer en betrokken docenten
Astrid is blij met haar studiekeuze en de keuze voor Drenthe College. “Docenten besteden heel veel aandacht aan ons en helpen bijvoorbeeld heel goed met het zoeken van een stageplek. Ik snap wel dat de opleiding is verkozen tot de beste kappersopleiding van Nederland.” Daar voegt Astrid aan toe dat het haar aanspreekt hoeveel ze leert op Drenthe College. “Ik ben verbaasd hoeveel ik geleerd heb in een jaar tijd. Ook op persoonlijk vlak ben ik enorm gegroeid. Met klanten praten, modellen regelen en het contact met veel verschillende mensen heeft me zelfverzekerder gemaakt.”