Verhalen |

BBL-student Djaimy over werken en leren

Djaimy Heerings zit in het laatste leerjaar van de BBL-opleiding Management Assistant. In het eerste jaar van haar opleiding was ze werkzaam binnen het klantcontactcentrum (KCC) van de gemeente Assen. Momenteel werkt ze drie dagen per week op de front- en backoffice bij GOA Publiek. Dit bedrijf creëert en faciliteert leerwerkbanen in de publieke sector.


"Ik heb gekozen voor deze opleiding, omdat het uitvoeren van administratieve werkzaamheden mij erg aanspreekt. Het geeft mij een voldaan gevoel om zaken op orde te houden, bijvoorbeeld door het bijhouden van een agenda of door het plannen en beheren van afspraken. Bijkomende werkzaamheden van een managementassistent zijn o.a. het ontvangen van bezoekers en het organiseren van bijeenkomsten. De taken zijn erg divers en ik vind het leuk om hier meer over te leren. De vakken Engels en secretariaatspraktijk vind ik het leukst. Ook het vak Duits vind ik leuker worden, omdat ik steeds meer leer en de taal beter begrijp.

Verschillende werkervaringen
Bij de gemeente Assen heb ik veel geleerd over klantcontact, omdat het KCC het eerste aanspreekpunt is van de gemeente. De opgedane kennis heb ik meegenomen naar GOA Publiek, zodat ik ook hier klantgericht te werk kan gaan. De overstap van KCC naar de front- en backoffice van GOA Publiek is voor mij een uitdaging geweest. Waar ik eerst bezig was met vragen effectief beantwoorden en doorzetten, ondersteun ik nu het team van GOA Publiek bij hun werkzaamheden en zorg ik ervoor dat alles op rolletjes loopt. 

Balans tussen werk, school en privé
"Voordat ik aan deze mbo-opleiding begon, heb ik wel het één en ander voor mijn thuissituatie moeten regelen, zoals de werktijden/-dagen en kinderopvang. Ik woon samen met mijn man en twee kinderen. De balans tussen werk, school en privé vind ik goed, waardoor ik mij kan inzetten voor mijn gezin, werk én school. Ik vind het belangrijk om mijzelf te blijven ontwikkelen."

Eigen verantwoordelijkheid
"Voor toekomstige studenten is het belangrijk om te weten dat deze opleiding zelfsturend is. Je hebt zelf de leiding over het maken van opdrachten en het inplannen van toetsen. Hiervoor moet je zelfstandig kunnen werken en weten wat er van je verwacht wordt tijdens de opleiding.

Spreken de werkzaamheden je aan en vind je het fijn om door de combinatie van werken en leren je diploma te halen? Dan raad ik je de BBL-opleiding Management Assistant zeker aan. Ik deel graag mijn ervaringen, dus neem gerust contact met mij op wanneer je vragen hebt."


Meer informatie

Wil je meer weten over de opleiding Management Assistant? Student Djaimy of een DC-studentadviseur staan je graag te woord.


Student aan het woord
Echte verhalen delen vinden we belangrijk bij Drenthe College. Daarom gaan we graag in gesprek met onze studenten. Hoe ervaar jij je opleiding, hoe ben je tot je studiekeuze gekomen en welke dromen jaag je na? Zomaar wat vragen die beantwoord worden in Student aan het woord. Wil je meer weten over onze BBL-opleidingen? Bekijk dan alle informatie hier