Verhalen |

Creatief met hoedjes voor Prinsjesdag

De derde dinsdag van september is een belangrijke dag voor de Nederlandse politiek, maar ook voor Britt Sturing was deze Prinsjesdag extra speciaal. Want welke student krijgt nou de kans om het haar te stylen van Tweede Kamerleden en hun familie? Britt was een van de vijf gelukkige talenten!|

Britt volgt bij Drenthe College de kappersopleiding en timmert hard aan de weg. Eerder dit jaar (2019) werd ze derde tijdens de landelijke finale van Skills Heroes, de vakwedstrijden voor het mbo. Hiervan mochten de beste vijf kappersstudenten opnieuw hun talent showen tijdens Prinsjesdag. Britt twijfelde geen moment toen ze hiervoor werd gevraagd. "Dit moet ik doen!”

Vroeg uit bed, ontbijten en door naar de kapsalon
Op dinsdagochtend werden de studenten al om half 8 verwacht in de kapsalon voor een uitleg van de dag. ‘Wees creatief met het hoedje’, was een van de aanwijzingen. Voor Britt een mooie uitdaging. "Je moet ter plekke bedenken wat je doet met het hoedje. Van te voren heb ik veel foto’s bekeken van Prinsjesdag. Ik vind het namelijk leuk om iets nieuws te doen, zodat ik mijn eigen ideeën kan toevoegen.” Sommige Kamerleden lieten Britt daar heel vrij in. ,,Dan mocht ik helemaal losgaan. Andere Kamerleden hadden zelf heel goed een beeld van wat ze wilden en namen een foto mee. Maar daar gaf ik wel altijd mijn eigen draai aan”, vertelt Britt enthousiast.

Britt kijkt met een goed gevoel terug op de dag. Hoewel ze het spannend vond om alleen af te reizen naar Den Haag, was het ook vooral een heel bijzondere ervaring. Zo stond de cameraploeg gelijk al op de stoep en was het heel hard werken. Uiteindelijk mocht Britt het haar stylen van zes Kamerleden en hun familie. Hun reacties waren gelukkig heel positief. ,,Ze vinden het leuk dat we zo enthousiast zijn. Ook uit mijn eigen omgeving krijg ik veel leuke reacties. Mensen herkennen me soms al.”

Internationale droom
Dat Britt veel ambitie heeft, is wel duidelijk. Als BBL-student werkt ze bij Team Twins in Dalen. Vanuit de salon wordt veel tijd en aandacht besteed aan cursussen en trainingen. "Mijn bazin vindt het belangrijk dat we bij blijven met de mode. Ik volg maandelijks een cursus. Zo volg ik op dit moment het Master Coulour Program en Master Stylist Program. Ik ben straks een specialist op het gebied van kleuren en stylen.” Maar Britts dromen blijven niet binnen de landsgrenzen. Ze droomt ervan om internationaal te gaan en zelf cursussen en trainingen te geven. "Ik heb collega’s die dat doen. Je ziet dat het mogelijk is, ook als je uit Drenthe komt.”

Volgens ons weer een prachtig voorbeeld van jezelf uitdagen en je dromen najagen!