Verhalen |

Schoolwedstrijden Uiterlijke Verzorging

Jaarlijks organiseert Drenthe College schoolwedstrijden voor alle studenten van de opleidingen haarverzorging en schoonheidsverzorging. Dit is hét moment waarop studenten hun skills kunnen tonen aan docenten, klasgenoten, maar ook aan familie en vrienden.

Goed voor zelfvertrouwen, ontwikkeling en creativiteit
De wedstrijden zijn een verplicht onderdeel van het onderwijsprogramma en worden opgedeeld per leerjaar en opleiding (Kapper en Schoonheidsspecialist). De volgende wedstrijdonderdelen komen onder andere aan bod: make-up, haar opsteken en föhnen van een dame/heer. Volgens Marian Hommes, docent uiterlijke verzorging, zijn de wedstrijden goed voor het zelfvertrouwen, ontwikkeling en creativiteit van studenten.

Een goede voorbereiding is het halve werk
Ieder jaar wordt een nieuw thema bedacht voor de schoolwedstrijden. Binnen dat thema gaan de studenten aan de slag. Ter voorbereiding maken ze een moodboard. Hiermee laten ze in tekst en beeld zien wat hun interpretatie is van het wedstrijdthema. Daarnaast wordt van de studenten verwacht dat ze hun eigen model regelen en meebrengen naar de wedstrijd. Uiteraard horen hier ook bijpassende kleding en accessoires bij. Niet niks dus! Studenten nemen de wedstrijden dan ook zeer serieus en steken veel tijd in trainingen. Sommigen oefenen zelfs bij hun leerbedrijf, zodat klasgenoten niet zien wat ze van plan zijn. Uiteindelijk wordt het werk van elke student door een jury beoordeeld op de volgende punten: totaalbeeld model, themabord, techniek en creativiteit.