Verhalen |

BBL-student Larissa over werken en leren

Larissa Spijker (18) werkte als caissière bij Albert Heijn toen ze besloot de BBL-opleiding Verkoopspecialist te volgen. Daar hoefde ze de supermarkt gelukkig niet voor gedag te zeggen. Albert Heijn is nu haar leerwerkplek.


“Mijn vorige opleiding vond ik niet leuk. Op dat zelfde moment werkte ik ook bij Albert Heijn, daarom zocht ik een opleiding die ik kon combineren met mijn werk in de supermarkt. Nadat ik veel informatie had gelezen op de website van DC heb ik me ingeschreven voor de opleiding Verkoopspecialist. Ik ga op maandag naar school en daarnaast werk ik bij Albert Heijn in Steenwijk binnen de sector commerciële dienstverlening.

Verkoopspecialist vind ik een superleuke opleiding. Mijn docenten begrijpen me en helpen goed. Het leukste vak vind ik de vakken die over het bedrijf gaan, zoals marketing en goederen. Ik heb ervoor gekozen om deze opleiding bij Drenthe College te volgen, omdat ik het een leuke school vind. Daarnaast hoorde ik er positieve verhalen over.”

Hoewel Larissa erg positief is over de opleiding, heeft ze hele andere toekomstplannen. “Ik wil graag vrachtwagenchauffeur worden. Doordat ik nu werken en leren combineer, heb ik ruimte om te sparen voor mijn groot rijbewijs. Anderen raad ik een BBL-opleiding zeker aan, het is fijn dat je ook geld verdient.”


Meer informatie

Wil je meer weten over de opleiding Verkoopspecialist? Student Larissa of een DC-studentadviseur staan je graag te woord.


BBL-student aan het woord
Echte verhalen delen vinden we belangrijk bij Drenthe College. Daarom gaan we graag in gesprek met onze studenten. Hoe ervaar jij je opleiding, hoe ben je tot je studiekeuze gekomen en welke dromen jaag je na? Zomaar wat vragen die beantwoord worden in Student aan het woord. Wil je meer weten over onze BBL-opleidingen? Bekijk dan alle informatie hier