Verhalen |

Morocco Desert Challenge

Inmiddels een begrip in de rallywereld: de Morocco Desert Challenge. In april 2019 behaalde het rallyteam van het TT-instituut van Drenthe College succesvol de finish. Het studententeam van 6 studenten en 3 docenten eindigde als 33ste van de 47 deelnemende teams.

De Morocco Desert Challenge is een rally van ruim 3000 kilometer dwars door de woestijn, verdeeld over 8 etappes. “We zijn blij met deze klassering. Het gaat er namelijk om dat we de rally uitrijden. Daarnaast wordt er gereden op internationaal niveau”, aldus docent Mark Bouwman. “Het is voor studenten een unieke mogelijkheid om een rally mee te maken.” “Het was 8 dagen hard werken, maar met inzet van het gehele team hebben we de finish gehaald. Dit met veel doorzettingsvermogen én de goede sfeer onderling”, aldus het team. In de rallyweek kwamen er enkele problemen voorbij zoals brandstof die te heet werd. “Dan is goed communiceren én verstand van de auto belangrijk. Zo kwam het voor dat er soms vanuit de auto het bivak al gebeld werd met de mankementen. Dan konden ze zich in het bivak alvast voorbereiden op de benodigde reparaties.”

Tijdens de warme rally, in de zon tikte de meter soms 53 graden aan, werden de coureurs en monteurs in de gaten gehouden door Sport en Bewegen student Davey van der Schuur. Davey heeft het team mentaal en fysiek klaargestoomd voor de challenge. “Veel water drinken, goed eten en op elkaar passen,” was het advies. Daarnaast had het team te maken met korte nachten vanwege serviceonderhoud. “Er zijn nachten geweest dat we tegen half 2 klaar waren met de service, terwijl de wekker wel weer vroeg stond.”

Wanneer de volgende editie weer gereden mag worden, zal er ook weer een team van Drenthe College in actie komen. Altijd weer een spannende dag voor studenten en docenten wanneer de samenstelling van het team bekend gemaakt wordt!