Verhalen |

Student Jet over Sprinthavo

In één of twee jaar je havo- of vwo-diploma halen of certificaten van (examen)vakken op havo of vwo-niveau? Dan ben je bij de Sprinthavo en Sprintvwo van Drenthe College aan het juiste adres. Dit keer geven we het woord aan student Jet Boelens (19). Zij volgt de Sprinthavo in Assen.“Op mijn zestiende ben ik voor het vmbo geslaagd en vervolgens ben ik een mbo-opleiding gaan doen. Na het eerste studiejaar heb ik een uitwisselingsjaar gedaan. Helaas eindigde dit vanwege corona eerder dan gepland. Mijn bedoeling was om na het uitwisselingsjaar verder te gaan met mijn mbo-opleiding, maar ik ontdekte dat deze opleiding toch niet helemaal bij mij paste.

Ik wilde graag havo doen, maar liever niet op een middelbare school. Vrienden en vriendinnen vertelden mij over de Sprinthavo/-vwo, zij hadden een paar vakken niet gehaald bij hun centraal examen. Ik kwam er uiteindelijk achter dat er ook een tweejarig sprinttraject is voor mensen die van het vmbo/mbo komen.

Tot nu toe ben ik meer dan tevreden over de Sprinthavo. In verband met coronamaatregelen zit ik van maandag tot en met donderdag halve dagen op school. Dit is erg goed te doen. Dit komt mede door de docenten op school. Ik heb oprecht nog nooit zulke goede docenten gehad. Ze kunnen niet alleen goed uitleggen, maar ze zijn ook duidelijk over wat je precies moet leren, communiceren goed over de lessen en zijn ook erg betrokken en geïnteresseerd in je. Dit alles bij elkaar zorgt voor een erg prettige sfeer.

Zelf raad ik anderen zeker aan om Sprinthavo te volgen in Assen. Het is wel belangrijk om te weten dat je je best moet doen. Niet alleen op school, maar ook thuis. En voor iedereen die vmbo gedaan heeft, het is een groot verschil, maar ik vind het echt goed te doen!"                                                                                                                                                         


Meer informatie

Wil je meer weten over Sprinthavo? Student Jet of een DC-studentadviseur staan je graag te woord.