Verhalen |

Student Matthias over Sprinthavo

In één of twee jaar je havo- of vwo-diploma halen of certificaten van (examen)vakken op havo of vwo-niveau? Dan ben je bij de Sprinthavo en Sprintvwo van Drenthe College aan het juiste adres. Dit keer geven we het woord aan student Matthias Snoep (22). Hij volgt de Sprinthavo in Emmen.

 

“Ik ben eerstejaarsstudent en volg het tweejarige traject van de Sprinthavo bij Drenthe College in Emmen. Aanmelden voor de Sprinthavo is één van mijn betere keuzes geweest. Ik kan het echt iedereen aanraden!

Iedere dag heb ik gemiddeld vier lesuren. Meestal worden er dagelijks twee vakken behandeld. Ik krijg Nederlands, Engels, Duits, economie en wiskunde A, maar ook biologie, geschiedenis en maatschappijleer. De lesstof is uitgebreid en tussendoor zijn er vaak oefenopgaven.

Na mijn vmbo-diploma theoretische leerweg heb ik vijf jaar gewerkt. Toch wilde ik graag nog mijn havo-diploma halen. Ik ben op internet gaan zoeken en kwam bij de Sprinthavo van Drenthe College terecht. Ook is het voor mij redelijk dichtbij huis; ongeveer twaalf kilometer van mijn huis in Valthermond. Nadat ik mij had aangemeld kreeg ik een toelatingstoets.

Het leukste aan Sprinthavo vind ik toch wel het contact met de docenten. Extra fijn is het dat de klassen niet al te groot zijn en er alleen eindexamenvakken worden gegeven. Toekomstige studenten moeten er wel rekening mee houden dat er vrij veel huiswerk opgegeven wordt. Als je thuis niet bereid bent om huiswerk te maken dan kan het pittig worden. Het is wel essentieel voor een geode beheersing van de stof.

Ik kan iedereen aanraden om de Sprinthavo te doen. Met een havo-diploma heb je meer toekomstmogelijkheden en het is ook nog eens de meest efficiënte manier om de havo te halen. Als ik mijn diploma op zak heb hoop ik door te gaan naar Sprintvwo. Wat ik daarna ga doen weet ik nog niet. Waarschijnlijk wel iets studeren, maar ik weet nog niet wat.”


Meer informatie

Wil je meer weten over de Sprinthavo? Matthias of een DC-studentadviseur staan je graag te woord.