Verhalen |

Student Nienke over Sprinthavo

In één of twee jaar je havo- of vwo-diploma halen of certificaten van (examen)vakken op havo of vwo-niveau? Dan ben je bij de Sprinthavo en Sprintvwo van Drenthe College aan het juiste adres. Dit keer geven we het woord aan student Nienke Struik (19). Zij volgt de Sprinthavo in Assen.“Voor de tweede keer zou ik in havo 4 blijven zitten. Toen ben ik mbo gaan doen, maar dat was niks voor mij. Uiteindelijk besloot ik om toch mijn havodiploma via de Sprinthavo te halen en dat gaat nu heel goed. De Sprinthavo duurt voor mij twee jaar, omdat ik geen overgangsbewijs heb naar havo 5. Ik heb voor de Sprinthavo van Drenthe College gekozen, omdat het voor mij dichtbij is en omdat ik wist dat de docenten heel erg behulpzaam zijn.

Dit schooljaar doe ik examen in vier vakken en volgend schooljaar ook. Ik volg in het eerste jaar wel al de vakken waar ik in het tweede leerjaar pas examen in doe. Iedere maandag, dinsdag, woensdag en donderdag ga ik naar school. Vanwege de coronamaatregelen zijn de dagen kort. Mijn langste dag is van 09.00 tot 14.00 uur. Er worden op dit moment geen studie-uren op school gegeven, maar gelukkig konden wij wel alle lessen op school blijven volgen.

Ik leer op de Sprinthavo veel en de docenten en medestudenten zijn aardig en behulpzaam. De lessen duren 45 minuten en een blokuur 90 minuten. Dat is prima te doen. Ook als je vragen hebt of vastloopt kan je altijd bij je mentor terecht. Op school krijg je veel uitleg en daardoor kan je je huiswerk thuis vrijwel direct maken. De hoeveelheid is ook prima te doen. Mijn tip is wel om je goed aan de planning te houden die je van de docent krijgt.

Het leukste aan de Sprinthavo vind ik de docenten. Ze helpen je graag en je mag ze alles vragen. Ook is het fijn dat je kleine klassen hebt en er dus voor iedereen aandacht is. Ik raad het dan ook iedereen aan om Sprinthavo of Sprintvwo te gaan doen! Het is een fijne en rustige omgeving om toch nog je havo- of vwo-diploma te halen. Verder is het er erg gezellig, maar toch ook serieus.”
                                                                                                                                               


Meer informatie

Wil je meer weten over Sprinthavo? Student Nienke of een DC-studentadviseur staan je graag te woord.