Verhalen |

BBL-student Stephan over werken en leren

Stephan Greven combineerde de niveau 3 BBL-opleiding Allround Kapper (tegenwoordig opgesplitst in Haarstylist Heer en Haarstylist Dame) met de niveau 4 BBL-opleiding Salonmanager. Onlangs is hij geslaagd voor beide opleidingen. Met deze twee diploma's op zak wil Stephan naar het hbo.


“Ik heb gekozen voor het kappersvak omdat ik graag creatief bezig ben en het leuk vind om met klanten te werken. Na het bezoeken van het Open Huis heb ik besloten om naar Drenthe College te gaan. Het is dicht bij huis en de school is redelijk kleinschalig. Hierdoor krijg je goede begeleiding en dat vind ik superbelangrijk! Nu ik beide opleidingen heb afgerond, wil ik naar het hbo voor de lerarenopleiding.

Het leukste aan mijn mbo-opleidingen vond ik de praktijklessen. Je bent dan met klanten bezig en je kunt lekker je creativiteit kwijt. Dat is ook de reden waarom ik destijds gekozen heb voor een BBL-opleiding. Dit betekende dat ik minimaal 20 uur per week werkte en twee dagen in de week naar school ging."


Meer informatie

Wil je meer weten over de opleiding Salonmanager? Student stephan of een DC-studentadviseur staan je graag te woord.


BBL-student aan het woord
Echte verhalen delen vinden we belangrijk bij Drenthe College. Daarom gaan we graag in gesprek met onze studenten. Hoe ervaar jij je opleiding, hoe ben je tot je studiekeuze gekomen en welke dromen jaag je na? Zomaar wat vragen die beantwoord worden in Student aan het woord. Wil je meer weten over onze BBL-opleidingen? Bekijk dan alle informatie hier