Verhalen |

Student Dian aan het woord

Echte verhalen delen vinden we belangrijk bij Drenthe College. Daarom gaan we graag in gesprek met onze studenten. Hoe ervaar jij je opleiding, hoe ben je tot je studiekeuze gekomen en welke dromen jaag je na? Zomaar wat vragen die beantwoord worden in Student aan het woord. Dit keer geven we het woord aan student Dian van der Klei. Zij volgt de opleiding Coördinator Sport en Bewegen in Assen.


"
Ik heb voor de opleiding Coördinator Sport en Bewegen in Assen gekozen omdat het mij heel erg leuk leek om voor de groep te staan en gymles te geven. Deze opleiding is een perfecte vooropleiding voor de ALO (Academie voor Lichamelijke Opvoeding). Nu ik in mijn laatste jaar zit, heb ik ontdekt dat mijn interesses ergens anders liggen, namelijk bij de managementkant. Ik ben blij dat ik dat heb ontdekt tijdens deze opleiding. De opleiding Sport en Bewegen is meer dan alleen sporten!

Ik koos voor Drenthe college omdat de opleiding hier niet heel groot is. De docenten kennen je bij naam en je bent geen nummer. Je krijgt voldoende begeleiding en hulp als je die nodig hebt. Nu ik heb ontdekt dat mijn interesses liggen bij het management van sport, kies ik voor de vervolgopleiding Sportkunde. Uiteindelijk hoop ik mijn vaardigheden op het gebied van organisatie, leidinggeven, plannen en coördinatie te kunnen laten zien als bijvoorbeeld een teammanager van een olympisch sportteam. 

Wat ik het leukste vind aan de opleiding is de diversiteit. Je kunt heel veel keuzes maken waardoor je je opleiding eigen maakt. Daarnaast kun je meerdere diploma's halen! Je bent niet alleen bezig met sporten, wat ook leuk is, maar je leert ook veel over de organisatie van evenementen etc. Daarnaast hangt er een gezellige sfeer tussen de studenten en leraren."


Meer informatie

Wil je meer weten over de opleiding Coördinator Sport en Bewegen? Student Dian of een DC-studentadviseur staan je graag te woord.