Verhalen |

Student Jasper aan het woord

Echte verhalen delen vinden we belangrijk bij Drenthe College. Daarom gaan we graag in gesprek met onze studenten. Hoe ervaar jij je opleiding, hoe ben je tot je studiekeuze gekomen en welke dromen jaag je na? Zomaar wat vragen die beantwoord worden in Student aan het woord. Dit keer geven we het woord aan student Jasper Schepers. Hij volgt de opleiding Medewerker Marketing en Communicatie in Emmen.


"
Ik heb gekozen voor de opleiding Medewerker Marketing en Communicatie omdat het een brede opleiding is waar je later in het bedrijfsleven verschillende kanten mee op kan. Tijdens de open dag én meeloopdagen heb ik mij goed laten informeren door medewerkers, studenten en docenten. Na deze studie ga ik, zoals ik er nu over denk, nog een mbo-opleiding volgen binnen Drenthe College of doorstuderen op het hbo in de richting van commerciële economie.

Wat ik leuk vind aan mijn opleiding is dat je na een uitleg zelfstandig bezig kan met je opdrachten. Ook is het mooi dat de leraren van deze sector kijken naar nieuwe ontwikkelingen om de lessen voor ons nog aantrekkelijker te maken. Het leukste aan de opleiding is ook dat je beloond wordt voor je gemaakte werk.

In het eerste jaar twijfelde ik of de opleiding echt iets voor mij was. Het is een jaar waarin je ook veel basisstof uit andere opleidingen ontvangt. In het tweede jaar ga je echt serieus aan de slag met de opleiding waarvan jij graag een diploma wilt halen en eventueel in wilt doorstuderen.

Docenten binnen deze opleiding staan voor veel dingen open en luisteren graag naar jouw wensen en ideeën. Je krijgt bijvoorbeeld praktijkopdrachten van bedrijven en organisaties. Je mag hen helpen met zaken waar zij tegenaan lopen. Binnen de opleidingen van zakelijke dienstverlening is goeie zorg en hulp aanwezig die je helpen met dingen of vakken die je niet goed begrijpt. Binnen de opleiding loop je elk jaar stage. In deze stageperiodes leer je echt ontzettend veel en doe je praktijkervaringen op."


Meer informatie

Wil je meer weten over de opleiding Medewerker Marketing en Communicatie? Student Jasper of een DC-studentadviseur staan je graag te woord.