Verhalen |

Student Lindi aan het woord

Echte verhalen delen vinden we belangrijk bij Drenthe College. Daarom gaan we
graag in gesprek met onze studenten. Hoe ervaar jij je opleiding, hoe ben je tot je
studiekeuze gekomen en welke dromen jaag je na? Zomaar wat vragen die beantwoord worden in Student aan het woord. Dit keer geven we het woord aan student Lindi Stevens. Zij volgt de opleiding Leidinggevende Travel & Hospitality in Emmen.


"Ik heb gekozen voor deze opleiding omdat ik heel erg van reizen hou en graag nieuwe informatie te weten kom over bestemmingen in de wereld. Wat ik zo leuk vind aan deze opleiding, is dat het heel divers is. Je krijgt onder andere Duitse, Engelse en Spaanse taalvaardigheid en leert hoe je diverse gasten ontvangt en te woord staat. Daarnaast leer je commercieel en leidinggevend handelen en richt je zelfs je eigen bedrijf op! Ook wordt er jaarlijks een studiereis georganiseerd.

Bij het evenementenbureau van onze school, Young Dynamic, en tijdens leerzame stages doe je veel praktijkervaring op. Elk leerjaar loop je stage, dit kan in binnen- en buitenland. Zo ben ik dit jaar het avontuur aangegaan en vloog ik naar Curaçao. Hier liep ik stage als hostess. Ik deed onder andere welkomstmeetings, ontvangsten op het vliegveld, tours en kantoorwerkzaamheden. Wat vond ik deze unieke ervaring leuk en leerzaam! Helaas heb ik mijn stage door de coronacrisis vroegtijdig moeten beëindigen, maar deze belevenis had ik nooit willen missen. Ik kan het iedereen die deze kans krijgt zeker aanraden!

Ik heb gekozen voor Drenthe College omdat ik mij tijdens de Open Dag gelijk welkom voelde. Docenten en studenten zijn heel vriendelijk en behulpzaam. Ook is er goede begeleiding. Omdat ik het maken van mijn ondernemersplan heel interessant en leuk vond, heb ik besloten na deze opleiding Bedrijfskunde te studeren op het hbo. Ik hoop dat jij, net zoals ik, kiest voor deze ontzettend leuke opleiding!"


Meer informatie

Wil je meer weten over de opleiding Leidinggevende Travel & Hospitality? Student Lindi of een DC-studentadviseur staan je graag te woord.