Verhalen |

Student Marlies aan het woord

Echte verhalen delen vinden we belangrijk bij Drenthe College. Daarom gaan we graag in gesprek met onze studenten. Hoe ervaar jij je opleiding, hoe ben je tot je studiekeuze gekomen en welke dromen jaag je na? Zomaar wat vragen die beantwoord worden in Student aan het woord. Dit keer geven we het woord aan student Marlies Nijmeijer. Zij volgt de opleiding Legal Insurance & HR Specialist en Beroepshavo Business College in Meppel.

 

Marlies Nijmeijer uit Hoogeveen volgt de Beroepshavo op onze locatie in Meppel. Naast Legal, Insurance & HR Service Specialist van het Business College krijgt ze de vakken Wiskunde A en Economie op havoniveau. Ze zit in het tweede jaar.

“Ik zat in havo 4 en stond voor de keuze om het jaar over te doen of naar het mbo te gaan waar je met beroepsvakken aan de slag kon. Ik vond het best een lastige keuze, want het is niet iets wat snel ter sprake komt. Omdat ik al wist dat ik later iets met Juridisch of HRM wil gaan doen, was de overstap naar het mbo voor mij de juiste keuze. Toch wil ik graag doorstromen naar het hbo, dus besloot ik de Beroepshavo te doen.

Naast een mbo-opleiding niveau 4 kan ik certificaten van de vakken Wiskunde A en Economie op havoniveau halen en krijg ik oriëntatie en begeleiding richting het hbo. Het ging me makkelijk af, dus raadden ze me aan een tweede opleiding met raakvlakken erbij te doen. Heel fijn dat ze dat bij Drenthe College kunnen bieden.

Naast de vakgerichte lessen, wordt er op het mbo meer een beroep gedaan op je eigen verantwoordelijkheid. Ik heb de havo als stressvol ervaren met veel werk en verplichtingen. Hier zitten de docenten er minder bovenop en dat werkt voor mij heel prettig. Mijn tip bij studiekeuze: doe wat je leuk vindt, ga je dromen achterna of loop een dagdeel mee op het mbo via meelopenmbo.nl. Je volgt lessen van de opleiding waarvoor je belangstelling hebt.” 

 

Meer informatie?

Wil je meer weten over de opleiding Legal Insurance & HR Specialist of Beroepshavo Business College? Student Marlies of een DC-studentadviseur staan je graag te woord.