Verhalen |

Student Merel aan het woord

Echte verhalen delen vinden we belangrijk bij Drenthe College. Daarom gaan we graag in gesprek met onze studenten. Hoe ervaar jij je opleiding, hoe ben je tot je studiekeuze gekomen en welke dromen jaag je na? Zomaar wat vragen die beantwoord worden in Student aan het woord. Dit keer geven we het woord aan student Merel Lunsche. Zij volgt de opleiding Horeca Catering Manager in Meppel. Deze opleiding is een combinatie tussen Facilitair Leidinggevende (niveau 4) en de opleiding Kok of Gastheer/Gastvrouw (niveau 2).


"Via Drenthe College heb ik een beroepskeuzetest gedaan. Hier is uitgekomen dat ik geschikt ben voor de opleiding Gastvrouw. Toen ik me hiervoor wilde aanmelden, kreeg ik te horen dat ik het ook kon combineren met Facilitair Leidinggevende tijdens de opleiding Horeca Catering Manager. Daar heb ik toen voor gekozen, omdat beide opleidingen goed op elkaar aansluiten en het mijn kennis verbreed. Later kan ik bij veel verschillende bedrijven aan de slag. Ook als ik na het mbo nog een hbo-studie wil volgen, sluiten er meerdere studies aan op mijn opleiding. 

Tijdens deze studie ben je veel bezig met wie jij wil zijn als leidinggevende. Hoe wil je overkomen op je medewerkers? Wat wil je bereiken en op welke manier wil je dat doel behalen? Het leuke aan de opleiding vind ik dat je te maken krijgt met verschillende situaties. Je leert bijvoorbeeld hoe je moet inspelen op het gedrag van een ander en hoe je een gesprek moet leiden. Het vak Algemeen management vind ik het leukste. Hier leer je de verschillende stijlen van leidinggeven, maar ook hoe organisaties in elkaar zitten. Daarnaast krijg je ook een aantal algemene vakken, zoals Schoonmaak, Post en Catering. Deze vakken krijg je zodat je basiskennis opdoet van facilitaire beroepen. Als je leiding geeft aan een team moet je natuurlijk wel weten waar je het over hebt. 

Ik ben blij dat ik voor deze opleiding gekozen heb. Nu ik bijna klaar ben, kan ik alsnog alle kanten op. Als je net van het vmbo komt en nog niet precies weet wat je wil, maar wel interesse hebt in deze richting, is dit een goede keuze!"


Meer informatie

Wil je meer weten over de opleiding Horeca Catering Manager? Student Merel of een DC-studentadviseur staan je graag te woord.