Verhalen |

Student met Skills: Anton Jager

Zeven studenten van Drenthe College drongen dit jaar door tot de nationale finales van Skills Heroes, dé vakwedstrijden voor mbo-studenten. Anton Jager, student Technisch Specialist Personenauto's was één van hen. Hij behaalde de vierde plaats. Een knappe prestatie! Hieronder zijn verhaal over voorbereiding, tips en alle ervaring die hij heeft opgedaan."Wat je nodig hebt voor de Skills vakwedstrijden? Toch wel ervaring", denkt Anton Jager. De Oosterwolder studeert aan het TT-instituut van Drenthe College in Assen. Hij deed tweemaal mee aan de Skills. "Het is fantastisch om mee te maken. Beide jaren vond ik geweldig."
 
Ervaring opdoen komt regelmatig voor in de woorden van Anton. "Ik heb stage gelopen bij Diagnose Service-Noord. Daarnaast kon ik via Skills een 4-daagse stage lopen bij Audi dealer PON. Hierdoor kon ik veel uren in de praktijk draaien en dat heeft mij geholpen tijdens de kwalificatie en finale", legt Anton uit. "Ook heb ik veel begeleiding uit school gehad van dhr. Brouwer. En dat heeft flink geholpen. In de voorbereiding is het ook belangrijk dat je eens met studenten praat die al aan de vakwedstrijden hebben meegedaan. Zij weten wat je kan verwachten en wat je wel en niet moet doen."

Doe ervaring op voor én met Skills!

Op de wedstrijddag moest Anton een diagnose stellen aan de nokkenassensor. Daarnaast was er een mechanische meting aan een los motorblok. "De kwalificatiewedstrijden voelden een beetje als een open dag. Want alles stond mooi opgesteld en we konden er lekker mee aan de slag." Anton is blij met de voorbereidingen die hij vooraf had getroffen. "Door de begeleiding was ik goed voorbereid. School heeft mij goed geholpen."

Het advies van Anton? "Als je de kans krijgt om mee te doen aan de Skills moet je het doen. En vooral genieten. Je leert heel veel in korte tijd en het staat goed op je CV. En in mijn geval heb ik bij PON extra veel geleerd over elektrische auto’s. Een mooie kans!"


Meer weten over de Skills Heroes? Of de verhalen van onze andere deelnemers lezen? Je leest het allemaal op deze pagina.