Verhalen |

Student met Skills: Chantal Wijnholds

Zeven studenten van Drenthe College drongen dit jaar door tot de nationale finales van Skills Heroes, dé vakwedstrijden voor mbo-studenten. Chantal Wijnholds, student Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker in Emmen, was één van hen. Zij ging met een gouden medaille naar huis. Een knappe prestatie! Hieronder vertelt ze haar succesverhaal.Op landelijk niveau goud pakken in jouw vakgebied.
In maart stond Chantal Wijnholds op de hoogste trede van het podium tijdens Skills Heroes. "Op de prijsuitreiking moesten we lang wachten, maar ik ben nog steeds zo blij met goud! Het was het wachten waard."

Vorig jaar vertelde docent Marijke Wesseling over de Skills vakwedstrijden in de klas. Het enthousiasme van Marijke sprong al snel over op Chantal. "Ik heb aangegeven dat ik mee wilde doen. Daarna volgende de voorbereiding op de kwalificatiewedstrijden. Denk hierbij aan het doorlezen van de opdrachten en studiestof leren uit het boek Pedagogische basisprincipes. Marijke maakte ook verschillende bestanden met opdrachten zodat ik mij goed kon voorbereiden."

In januari volgde de kwalificatiewedstrijden in Zutphen. Op deze dag kwamen er verschillende opdrachten aan bod, zoals het schrijven van een begeleidingsplan om de sociale en emotionele ontwikkeling van een dreumes te stimuleren. Daarnaast was er ook een simulatiegesprek waarin Chantal moest reageren op een situatie. "Het was een spannende dag waarbij alles strak geregeld was én waarbij een strenge controle was op de uitvoering. Uiteindelijk hoorde ik via een e-mail dat ik door was naar de finale."

Skills? Ontzettend spannend, maar ook een prachtige ervaring!

De finale was volgens Chantal heel gezellig. "Ik heb nog steeds contact met de andere finaledames uit mijn vakgebied. Iedereen was zo sociaal. Op de eerste finaledag moest ik veel voorbereidend werk doen. Op de tweede dag moest ik de activiteiten uitvoeren en was er ruimte om bij anderen te kijken. Ook was het de dag van de presentatie." En door die presentatie maakte Chantal het verschil. "Ik wist precies wat ik wilde vertellen. Door de opdracht goed door te lezen, kon ik op alles heel duidelijk antwoord geven. In mijn presentatie had ik één dia die ik de hele presentatie heb laten staan."
 
"Skills Heroes was een prachtige ervaring. Je leert mensen uit je eigen vakgebied kennen, het staat goed op je CV en het is meer dan gewoon naar school gaan. Als ik een tip mag geven, zou ik zeggen dat je bij deelname vooral moet genieten. Door je goed voor te bereiden, hoef je niet veel spanning te hebben. En vooral: Als je de kans krijgt, ga het gewoon doen!"


Meer weten over de Skills Heroes? Of de verhalen van onze andere deelnemers lezen? Je leest het allemaal op deze pagina.