Verhalen |

Student met Skills: Robert Klok

Skills Heroes zijn dé vakwedstrijden voor het mbo. Mbo-studenten strijden hierbij om de titel beste vakman/vakvrouw van Nederland! De vakwedstrijden maken onderdeel uit van het excellentieprogramma ‘daag jezelf uit’ van Drenthe College. Robert Klok, student Gezel Stukadoor van het Techniekcentrum van Drenthe College, pakte de bronzen medaille. Een knappe prestatie! Hieronder zijn verhaal over voorbereiding, wedstrijdspanning en tips die hij anderen wil meegeven."
De prijsuitreiking was zo spectaculair! Misschien wel spannender dan de opdracht zelf!" Robert Klok werd door docent Jan van de Kooij gevraagd of hij interesse had om mee te doen aan de Skills Heroes. Een grote eer! 
 
Rust bewaren en genieten, woorden die terug blijven komen in het gesprek met Robert. "Het was een geweldige ervaring om de finale te mogen doen. De finale bestond uit het aanbrengen van sierpleister, krabpoets en lijstwerk. Daarnaast ook trekken en verstek zagen. Dit heb ik vooraf geoefend. Mede daardoor had ik geen last van tijdsdruk."
 
Helemaal vlekkeloos ging de finale niet. "De tekening van het lijstwerk klopte niet. Dat was wel een cruciaal moment en kostte tijd." Even diep ademhalen en opnieuw beginnen. "Uiteindelijk mocht ik het podium op om brons te halen. Toch een mooi resultaat!"

Gezonde spanning op de stukadoorswerkvloer!

Ter voorbereiding had Robert meeloopdagen bij gipsbedrijf Knauf en sierpleisterexpert Strikolith. Ook voerde hij als extra oefening een Skills-opdracht uit. "De tijd was misschien wat krap, maar mijn docent Jan heeft mij prima begeleid. Zo is hij ook mee geweest naar Knauf en Strikolith."

"Als je mee wilt doen aan de Skills moet je dat gelijk doen. Je leert veel van de meeloopdagen en het is een geweldige ervaring. Iedereen wil laten zien wat hij of zij kan, dat geeft een gezonde spanning op de werkvloer. Begin op tijd met oefenen, houd rust en geniet vooral van deze ervaring!"


Meer weten over de Skills Heroes? Of de verhalen van onze andere deelnemers lezen? Je leest het allemaal op deze pagina.