Verhalen |

Student Nicole aan het woord

Echte verhalen delen vinden we belangrijk bij Drenthe College. Daarom gaan we
graag in gesprek met onze studenten. Hoe ervaar jij je opleiding, hoe ben je tot je
studiekeuze gekomen en welke dromen jaag je na? Zomaar wat vragen die beantwoord worden in Student aan het woord. Dit keer geven we het woord aan student Nicole Otten. Zij volgt de opleiding Onderwijsassistent in Meppel.


"Toen ik bij Drenthe College in Meppel binnenliep, kreeg ik gelijk een veilig en warm gevoel. De school is niet te groot en de docenten weten wie de studenten zijn en kennen ons bij naam. Dit is voor mij erg belangrijk.

Het leukste aan mijn opleiding vind ik het delen van stage-ervaringen tijdens de lessen. Door voorbeelden van andere studenten te horen, leer je ook van anderen. Ik heb stagegelopen bij OBS De Bosrand in groep 6, 7 en 8 en nu loop ik stage bij PCBS De Regenboog in groep 1 en 2.

Naast stage vind ik vakken als ontwikkelingsgericht werken en activiteitenlessen leuk, zoals een gerichte spellendag of een taaldoos maken. Hier kan ik mijn eigen creativiteit in kwijt en je kijkt ook naar wat je een kind het beste kan aanbieden om de ontwikkeling te stimuleren. Op school leer ik veel over de ontwikkeling van kinderen, hoe kinderen met elkaar omgaan in sociale situaties, beperkingen van kinderen en hoe je lesstof of activiteiten het best kunt aanbieden.

Na deze opleiding wil ik graag de lerarenopleiding basisonderwijs (Pabo) volgen omdat ik basisschooljuf wil worden."


Meer informatie

Wil je meer weten over de opleiding Onderwijsassistent? Student Nicole of een DC-studentadviseur staan je graag te woord.