Verhalen |

Student Niels aan het woord

Echte verhalen delen vinden we belangrijk bij Drenthe College. Daarom gaan we
graag in gesprek met onze studenten. Hoe ervaar jij je opleiding, hoe ben je tot je
studiekeuze gekomen en welke dromen jaag je na? Zomaar wat vragen die beantwoord worden in Student aan het woord. Dit keer geven we het woord aan student Niels Kolthof. Hij volgt de opleiding Particuliere Beveiliging in Assen.


"Als kind vond ik de politie, defensie en de krijgsmacht al interessant. Ik heb alleen nooit de stap durven zetten om er iets mee te doen. Tot nu. De opleiding Particuliere Beveiliging is een goede eerste stap voor een politie- of defensieopleiding. Als je één van deze opleidingen dan toch niet leuk of te moeilijk vindt, heb je sowieso een beveiligingsdiploma. Je kan daarmee bij een beveiligingsbedrijf aan het werk.

Tijdens deze opleiding leer je je grenzen verleggen. Je wordt sterker en gaat tot het uiterste. De fanatieke lessen en het opvolgen van commando’s en regels vind ik heel leuk. Daarnaast leer je de basis van beveiliging, wat mag wel en niet als beveiliger? Ook krijg je Medic First Aid, oftewel EHBO.

Belangrijk voor deze opleiding is dat je jezelf correct presenteert en de regels goed opvolgt. Je hebt namelijk een voorbeeldfunctie! En durf meer dan wat je gewend bent. Zoek je grenzen op en blijf lachen tijdens de (sport)lessen, ook als het zwaar is.”


Meer informatie

Wil je meer weten over de opleiding Particuliere Beveiliging? Student Niels of een DC-studentadviseur staan je graag te woord.