Verhalen |

Student Renate aan het woord

Echte verhalen delen vinden we belangrijk bij Drenthe College. Daarom gaan we
graag in gesprek met onze studenten. Hoe ervaar jij je opleiding, hoe ben je tot je
studiekeuze gekomen en welke dromen jaag je na? Zomaar wat vragen die beantwoord worden in Student aan het woord. Dit keer geven we het woord aan student Renate Heinen. Zij volgt de opleiding Management Assistant/Directiesecretaresse in Meppel.
Deze opleiding is onderdeel van Business College.

 


"Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik het erg leuk vind om dingen te plannen. Denk hierbij aan afspraken en personeelsfeesten. Ook vind ik het leuk om bezig te zijn op de computer: mails opstellen en beantwoorden, archiveren etc. Na mijn opleiding wil ik graag op kantoor werken. Nu loop ik stage op een advieskantoor en dit bevalt mij heel goed. Eventueel zou ik ook de rechterhand van iemand kunnen zijn. Dat betekent dat ik zijn/haar taken uit handen neem, zoals mails opstellen en beantwoorden, brieven sturen en afspraken inplannen etc. 

Ik heb voor Drenthe College gekozen omdat het een kleinschalige school is en dat vind ik persoonlijk heel prettig. Ook is het voor mij dichtbij huis. Aan de opleiding vind ik eigenlijk alles leuk. Je hebt zowel beroepsgerichte vakken als standaardvakken, zoals Nederlands, Engels, Burgerschap, Rekenen én Duits kun je kiezen als keuzedeel. Altijd handig, want talen komen binnen dit vakgebied goed van pas. De lessen secretarieel vind ik heel leerzaam en ook hebben wij een leuke docent. Tijdens de lessen secretarieel leer je hoe je bepaalde brieven opstelt, hoe je notuleert, hoe het in z'n werk gaat om op een kantoor te werken en ook hoe je reizen/accommodaties regelt. 

Als je twijfelt over je studiekeuze of als je vragen hebt over deze opleiding, neem dan vooral contact met me op."


Meer informatie

Wil je meer weten over de opleiding Management Assistant/Directiesecretaresse? Student Renate of een DC-studentadviseur staan je graag te woord.