Verhalen |

Student Sjors aan het woord

Echte verhalen delen vinden we belangrijk bij Drenthe College. Daarom gaan we
graag in gesprek met onze studenten. Hoe ervaar jij je opleiding, hoe ben je tot je
studiekeuze gekomen en welke dromen jaag je na? Zomaar wat vragen die beantwoord worden in Student aan het woord. Dit keer geven we het woord aan student Sjors Corman. Hij volgt de opleiding Gastheer/Gastvrouw in Emmen.


"Ik heb gekozen voor deze opleiding omdat ik heel graag mijn niveau omhoog wil halen. Zo kan ik straks een mbo-opleiding op niveau 3 en 4 volgen. De opleiding Gastheer/Gastvrouw past heel goed bij mij. Diversiteit, ondernemen en mensen blij maken met een fantastisch vak, dat is wat ik wil! 

De keuze viel op Drenthe College omdat de locatie in Emmen mij het meest interesseerde. Er zijn serieuze en enthousiaste docenten en de locatie is voor mij makkelijk te bereiken. Naast school werk ik bij een bedrijf met dressuurpaarden. Ik train hier paarden en doe veel stalwerkzaamheden. Het is voor mij daarom belangrijk dat ik zo min mogelijk tijd kwijt ben aan reizen naar school en terug naar huis. 

Het leukste aan de opleiding is de diversiteit. Naast de algemene lessen, zoals Nederlands, Engels, Duits en rekenen, zijn er ook praktijklessen. De praktijklessen worden gegeven in restaurant Stones. Alles wat je uit de boeken en lessen leert kan je hier in de praktijk oefenen. Dat vind ik heel erg leuk om te doen. 

Wat ik heel graag nog wil zeggen is: als je gedreven bent, wil leren en graag mensen helpt en blij maakt, is de opleiding Gastheer/Gastvrouw niveau 2 een goede keuze!"


Meer informatie

Wil je meer weten over de opleiding Gastheer/Gastvrouw? Student Sjors of een DC-studentadviseur staan je graag te woord.