Verhalen |

Student Stan aan het woord

Echte verhalen delen vinden we belangrijk bij Drenthe College. Daarom gaan we graag in gesprek met onze studenten. Hoe ervaar jij je opleiding, hoe ben je tot je studiekeuze gekomen en welke dromen jaag je na? Zomaar wat vragen die beantwoord worden in Student aan het woord. Dit keer geven we het woord aan student Stan van den Berg. Hij volgt de opleiding Legal Insurance & HR Specialist en Beroepshavo Business College in Meppel.Stan van den Berg uit Ruinerwold volgt twee opleidingen op Drenthe College Meppel: Legal, Insurance & HR Services Specialist. Ook krijgt hij vakken op havoniveau (Beroepshavo) waarmee hij met deze certificaten goed voorbereid is op de overstap naar het hbo.

Stan koos bewust voor Drenthe College in Meppel. “Ik wilde niet ver reizen en graag naar een compacte school waar je geen nummer bent. Ik ben naar het Open Huis van DC gegaan en heb daar een opleiding uitgezocht. Ik werd goed geholpen om een keuze te maken. HRM sprak mij het meeste aan omdat wetgeving mij boeit en ik graag iets met mensen wil doen. Ik kreeg ook de mogelijkheid om Beroepshavo te doen. Ik volg nu de vakken wiskunde A en Economie op havoniveau. Handig, omdat ik na deze opleiding naar het hbo wil.”

De opleiding van Stan valt samen met andere niveau 3 en 4 opleidingen binnen Business College. Deze richtingen variëren van Handel & Ondernemen tot Office, Economie en Communicatie. Hierdoor worden de studenten breed opgeleid en komen ze  in aanraking met verschillende disciplines. “We leren van elkaar en werken vier keer per jaar samen aan een project. Het voordeel van  Business College is ook dat je in het begin van het eerste jaar nog kunt switchen van opleiding als je toch niet de juiste opleiding hebt gekozen.”

Stan kreeg in het tweede jaar het aanbod vanuit school om een tweede opleiding te doen. “Omdat beide opleidingen veel raakvlakken hebben is dat voor mij niet veel extra werk. Omdat dit een kleinere school is, kunnen ze zo’n individuele aanpak heel goed organiseren. Ik heb goed contact met mijn mentor en alles is prima georganiseerd. Ook tijdens de beide lockdownperiodes vanwege Corona werd er snel en goed gecommuniceerd en georganiseerd zodat we met het thuiswerken geen achterstand opliepen.”

De tip van Stan: “Als je nog niet goed weet welke opleiding je moet kiezen kun je ook een dag meelopen met een student. Je kunt dan kijken wat je ervan vindt en aan de student vragen hoe hij het vindt op school.” Inschrijven is mogelijk via meelopenmbo.nl. Voor meelopen met opleidingen op de locaties in Assen en Emmen is er bezoekmbo.nl.


Meer informatie?

Wil je meer weten over de opleiding Legal Insurance & HR Specialist of Beroepshavo Business College? Student Stan of een DC-studentadviseur staan je graag te woord.