Verhalen |

Student Wesley aan het woord

Echte verhalen delen vinden we belangrijk bij Drenthe College. Daarom gaan we graag in gesprek met onze studenten. Hoe ervaar jij je opleiding, hoe ben je tot je studiekeuze gekomen en welke dromen jaag je na? Zomaar wat vragen die beantwoord worden in Student aan het woord. Dit keer geven we het woord aan student Wesley Bos. Hij heeft eerst de opleiding Onderwijsassistent afgerond en volgt nu de opleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen in Emmen.


"
Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik graag met mensen werk. Dit doe je zowel bij de opleiding Onderwijsassistent als Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen. In mijn vakgebied kan ik mijn visie en ervaringen delen met andere mensen. Ik wil dit graag gebruiken in mijn werk.

Drenthe College is een school met meerdere locaties. Dat ervaar ik als zeer prettig. Wanneer je een bepaalde opleiding of vakrichting kiest, kom je in aanraking met mensen die dezelfde interesses hebben. Hierdoor leer je je medestudenten gemakkelijker kennen!

De opleidingen Onderwijsassistent en Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen zijn beiden gericht op het sociaal aspect. Samenwerken, teamverbanden en mensgericht werken staan centraal. Samen met je klasgenoten ga je aan de slag om je persoonlijke kwaliteiten te verbeteren. En dat komt goed van pas in de zorg en het onderwijs! Tijdens de opleiding Onderwijsassistent leer je jezelf heel goed kennen. Je bent bezig met een ander, maar ook met jezelf. Je leert over de doelgroep kinderen van 0 tot 18 jaar. Zelfs een stukje adolescentie komt erin voor! Bij de opleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen leer je veel over het vak en over verschillende mensen.

De opleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen zorgt ervoor dat je heel breed inzetbaar bent. Vanuit mijn stage heb ik een baan aangeboden gekregen. Vanaf juni ga ik aan het werk als persoonlijk begeleider in de verslavingszorg. Hier kijk ik erg naar uit!"


Meer informatie

Wil je meer weten over de opleiding Onderwijsassistent of Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen? Student Wesley of een DC-studentadviseur staan je graag te woord.