Verhalen |

Vijf jaar op rij de beste

Vijf jaar op rij de allerbeste, dan heb je het gewoon echt goed voor elkaar! We hebben het over onze chauffeursopleiding. Deze opleiding is voor de viijfde keer benoemd tot Beste chauffeursopleiding van Nederland. Een fantastisch resultaat, waar we elk jaar opnieuw trots op zijn. We spraken met docent Martin en student Stephanie over het succes.

Martin: “Binnen onze opleiding staat de student altijd centraal. Dat vind ik ook heel belangrijk. Het voordeel is dat we een klein team hebben. We zitten bij elkaar op kantoor en hebben makkelijk contact. De lijntjes zijn kort met studenten, maar ook met de leerwerkbedrijven uit de regio.”

Vertrouwd en gezellig
Het voelt snel vertrouwd wanneer je start met de chauffeursopleiding bij Drenthe College. “Ik geef gelijk mijn mobiele nummer, zodat studenten me snel en makkelijk kunnen bereiken. Eigenlijk is er nooit gezeur, juist omdat ik er zo bovenop zit", vertelt Martin.

Het contact met de studenten vind ik fantastisch. Het houdt me scherp en jong.

Dat het prima vertoeven is op school kan Stephanie beamen. “Het is gezellig, soms wat druk, maar de sfeer is altijd goed. De opleiding is een mooie combinatie tussen leren en werken. De begeleiding op school is erg prettig. Ik kan alles vragen. Ook als ik niet op school ben krijg ik snel antwoord op mijn vragen. Geen moeilijk gedoe, gewoon korte lijntjes. De samenwerking met de rijschool is ook super en ik haal ook nog eens op een erg voordelige manier mijn rijbewijzen.”

Docenten uit de praktijk
In tegenstelling tot veel andere chauffeursopleidingen heeft Drenthe College het theoriegedeelte van het rijexamen in eigen beheer. Docenten Theo en Martin hebben beiden jarenlange rijervaring en Theo is zelfs rijinstructeur geweest. Martin: “We kunnen makkelijk aansturen en teruggrijpen op voorbeelden uit de praktijk. En we weten goed waar studenten op moeten letten, dat is een groot voordeel.”

Student op de juiste plek
Een belangrijk onderdeel van de opleiding is de praktijkervaring bij een leerbedrijf. Martin: “De contacten met deze bedrijven zijn goed. Studenten regelen zelf een leerwerkplek, maar we sturen daar wel in. Al tijdens het kennismakingsgesprek kijken we waar hun voorkeur ligt, maar gelijktijdig houden we ook rekening met de wensen van de leerbedrijven.

We willen graag dat de student op de juiste plek zit. En meestal is dat ook het geval. Veel van onze studenten blijven ook na hun opleiding werken bij het bedrijf.

Iets voor jou?
Vanaf je 16e kan je starten met de chauffeursopleiding. Het is dan nog niet mogelijk om je rijbewijs te halen, maar je hoeft zeker niet stil te zitten. Je kan bijvoorbeeld vooruitwerken met je theorievakken en logistieke werkzaamheden uitvoeren bij je leerbedrijf. Wanneer je 17 bent begin je met lessen, zodat je op je 18e af kunt rijden. Ben je al 18 jaar of ouder? Dan zijn de rijlessen na het behalen van de theorie al gelijk onderdeel van jouw opleiding. 

Check onze
website voor meer informatie over onze Chauffeursopleiding.