Verhalen |

‘Young Vibes’: nieuwe trendcollectie door jonge, getalenteerde hairstylisten

Studenten van onze kappersopleiding hebben de nieuwe trendcollectie ‘Young Vibes’ uitgebracht. In samenwerking met Twins Hair & Beauty is een collectie samengesteld met frisse en dynamische looks, bedoeld om anderen te inspireren. De nieuwe trendcollectie is gecreëerd in drie maanden en bestaat uit vijf looks. Tijdens het gehele traject zijn de studenten begeleid door het team van Twins Hair & Beauty uit Dalen. Bij Twins konden de studenten terecht voor de voorbereiding en de uitwerking van de collectie.

De collectie
‘Young Vibes’ staat voor een collectie met expressieve looks, die kracht uitstralen en die opvallen door volume en textuur. Bij het knippen van de kapsels is veel gradatie in de haarlengten aangebracht, waardoor vooral de textuur mooi uitkomt. Voor het uitwerken van de trendcollectie hebben de studenten gebruik gemaakt van producten die zijn gesponsord door Goldwell.

De trendcollectie is in beeld gebracht door fotografe Petra Holland. De kleding van de modellen werd gesponsord door Paris2day en de visagie was in handen van schoonheidsverzorgingsstudenten van Drenthe College.

Leerzame praktijkervaring
Het maken van een eigen trendcollectie is onderdeel van het excellentieprogramma van de kappersopleiding van Drenthe College. Door praktijkopdrachten worden de excellentiestudenten steeds opnieuw uitgedaagd nog meer uit hun talent en opleiding te halen. Eén van de studenten laat het volgende weten: “Ik vond het supergaaf om zelf te ervaren hoe een trendcollectie wordt gemaakt. De voorbereiding is heel belangrijk. Kapsels opzoeken, uitzoeken welke kleur bij welk kapsel past en bijpassende kleding uitzoeken. En het belangrijkste, goede modellen vinden. Want zonder modellen kun je geen trendcollectie maken. Het eindresultaat is echt gaaf geworden en ik ben weer een ervaring rijker!”

Kortom, ‘Young Vibes’ staat voor een frisse, dynamische collectie. Gecreëerd door jonge getalenteerde hairstylisten met passie voor haartrends en vakwerk.