Zorg en Welzijn | 09 juli 2020

BBL-student Anouschka over werken en leren

Een opleiding volgen en tegelijkertijd geld verdienen? Dat kan met een BBL-opleiding bij Drenthe College. Werken én leren staat hierbij centraal. Je gaat één dag (of 2 dagdelen) naar school en de andere dagen ben je aan het werk bij je eigen werkgever. In Over werken en leren vertellen BBL-studenten over hun ervaringen en keuzes. Dit keer geven we het woord aan student Anouschka Meijer. Zij volgt de opleiding Verpleegkundige voor volwassenen in Meppel. Deze opleiding is speciaal bedoeld voor volwassenen met een vooropleiding in de zorg.


"Ik volg de opleiding Verpleegkundige voor volwassenen (niveau 4). Bij Icare thuiszorg doe ik mijn leerwerkervaring op. Icare heeft mij destijds gevraagd om een opleiding te volgen bij Drenthe College. Ook andere collega’s hebben hier met goede ervaring een opleiding gevolgd. Wat mij bij Drenthe College opvalt, is dat alle docenten zo gepassioneerd zijn en altijd klaar staan om te helpen. 

Leuk en dankbaar werk
Hiervoor heb ik gewerkt in een verpleeghuis, maar daar had ik het niet naar mijn zin. In die tijd werkte mijn tante bij Icare en zij vroeg mij een keer om mee te gaan. Dit heb ik als heel leuk en dankbaar werk ervaren. Het is heerlijk om te werken bij mensen thuis, in hun eigen veilige omgeving. Daarnaast vind ik de creativiteit leuk die je soms moet toepassen om je doel te bereiken.

Leren in de praktijk
Werken en leren combineren vind ik erg fijn. Ik leer liever in de praktijk, omdat ik dan gelijk bezig ben met het beroep dat ik later wil uitoefenen. In het begin moest ik wel zoeken naar structuur. Wat kan ik wanneer doen? En hoe houd ik tijd over voor mijzelf? Na een paar maanden heb ik hier een goede balans in gevonden.  

Bezig zijn met je vak
Ik vind vakken leuk waarbij interactie is in de klas. Omgangskunde is zo’n vak. Hierbij leer je anders tegen situaties aankijken en mee om te gaan. Ook geniet ik van de lessen verpleegtechnische vaardigheden, omdat ik hier de waarom achter handelingen te weten kom en lekker bezig ben met mijn vak."


Meer informatie

Wil je meer weten over de opleiding Verpleegkundige voor volwassenen? Student Anouschka of een DC-studentadviseur staan je graag te woord.

Wil je meer weten over onze BBL-opleidingen? Bekijk dan alle informatie hier