Zorg en Welzijn | 17 juni 2020

BBL-student Bianca over werken en leren

Een opleiding volgen en tegelijkertijd geld verdienen? Dat kan met een BBL-opleiding bij Drenthe College. Werken én leren staat hierbij centraal. Je gaat één dag (of 2 dagdelen) naar school en de andere dagen ben je aan het werk bij je eigen werkgever. In Over werken en leren vertellen BBL-studenten over hun ervaringen en keuzes. Dit keer geven we het woord aan student Bianca Boers-Otter. Zij volgt de éénjarige BBL-opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker Doorstroom in Meppel. Dit versnelde opleidingstraject is bedoeld voor volwassenen die Pedagogisch Medewerker Kinderopvang niveau 3 hebben afgerond en willen doorleren.


"Ik volg de BBL-opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4. Ook heb ik mijn certificaat voor babyspecialisme en VVE (voor en vroegschoolse educatie) behaald.

Mijn leerwerkplek
Toen mijn kinderen naar de basisschool gingen, ben ik als vrijwilligster begonnen op een peuteropvang bij ons in het dorp. Dit heb ik 13 jaar gedaan. Twee jaar geleden is de peuteropvang overgenomen door Konn (kinderopvang Noord Nederland). Mijn leidinggevende heeft mij aangeboden om een BBL-opleiding te volgen. Ik hoefde dus niet op zoek naar een leerwerkplek en heb op meerdere locaties binnen de organisatie werkervaring opgedaan.

Werken, leren én een gezin
Het voordeel van BBL is dat ik naast mijn opleiding kan blijven werken en dat het ook makkelijker te combineren is met mijn gezinsleven. Ik maak mijn uren op de werkvloer en daarnaast zijn de opdrachten vanuit school prima uit te voeren. Huiswerk en examens (verslagen, opdrachten etc.) maak ik thuis wanneer mijn man aan het werk is en de kinderen naar school of werk zijn. Mijn gezin geeft mij gelukkig de ruimte om thuis te leren.

Contact met klasgenoten en collega’s 
Ik raad het anderen zeker aan om een BBL-opleiding te volgen. Je bepaalt je eigen tempo en maakt je huiswerk wanneer het jou uitkomt. Het vraagt wel om de nodige motivatie maar als je alles goed plant, is het prima te doen. Het leuke is dat je op je schooldag kan sparren met klasgenoten over schoolopdrachten en dat je daarnaast ook verbonden bent met collega’s op de werkvloer.”


Meer informatie

Wil je meer weten over de BBL-opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker Doorstroom? Student Bianca of een DC-studentadviseur staan je graag te woord.

Heb je geen vooropleiding in de kinderopvang maar wil je wel graag een BBL-traject niveau 4 volgen? Dat kan met de reguliere opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker. Wil je meer weten over onze BBL-opleidingen? Bekijk dan alle informatie hier