Zorg en Welzijn | 11 juni 2020

BBL-student Kim over werken en leren

Een opleiding volgen en tegelijkertijd geld verdienen? Dat kan met een BBL-opleiding bij Drenthe College. Werken én leren staat hierbij centraal. Je gaat één dag (of 2 dagdelen) naar school en de andere dagen ben je aan het werk bij je eigen werkgever. In Over werken en leren vertellen BBL-studenten over hun ervaringen en keuzes. Dit keer geven we het woord aan student Kim de Vries. Zij volgt de opleiding Verpleegkundige voor volwassenen in Meppel. Deze opleiding is speciaal bedoeld voor volwassenen met een vooropleiding in de zorg.


"Ik volg de tweejarige BBL-opleiding Verpleegkundige voor volwassenen. Ik ga elke donderdag naar school en heb dan les van 12.30 tot 20.00 uur. Daarnaast werk ik op zorg-/woonboerderij De Flint in Appelscha. Deze zorgboerderij valt onder de gehandicaptenzorg. Via stagemarkt.nl heb ik mijn werkplek gevonden. Op deze website worden verschillende stages en BBL-werkplekken aangeboden.

Keuze voor DC
Ik heb voor Drenthe College gekozen omdat ik hier ook de BOL-opleiding Verzorgende-IG heb gevolgd. Na het behalen van dit diploma kon ik direct doorstromen naar de opleiding Verpleegkundige. Ik ben blij met mijn keuze voor een BBL-traject. Je leert enorm veel in de praktijk. Ik merk ook dat ik deze manier van werken heel prettig vind. Doordat je in de praktijk veel ziet en leert, is het leren op school ook een stuk makkelijker. Op school vind ik de praktijkvakken het leukst, dus het leren van verpleegtechnische handelingen. Ik heb hier geleerd hoe ik een infuus moet prikken en hoe ik het infuussysteem moet aansluiten.

Balans school en werk  
Het zoeken van een goede balans is soms moeilijk. Werken, leren én een sociaal leven, zorgen ervoor dat ik goed moet opletten hoe ik mijn tijd indeel. Gelukkig krijg ik op mijn werkplek veel tijd om bezig te zijn met schoolopdrachten.

Motivatie
Voor deze opleiding moet je echt gemotiveerd zijn. Sta je er niet voor de volle 100% achter, dan is het heel zwaar. Maar als je er écht voor gaat, leer je heel veel in korte tijd. Je merkt dan ook dat je door de combinatie van werken en leren je opgedane kennis direct kunt toepassen in de praktijk."


Meer informatie

Wil je meer weten over de opleiding Verpleegkundige voor volwassenen? Student Kim of een DC-studentadviseur staan je graag te woord.

Wil je meer weten over onze BBL-opleidingen? Bekijk dan alle informatie hier