Zorg en Welzijn | 06 juli 2020

BBL-student Zwanie over werken en leren

Een opleiding volgen en tegelijkertijd geld verdienen? Dat kan met een BBL-opleiding bij Drenthe College. Werken én leren staat hierbij centraal. Je gaat één dag (of 2 dagdelen) naar school en de andere dagen ben je aan het werk bij je eigen werkgever. In Over werken en leren vertellen BBL-studenten over hun ervaringen en keuzes. Dit keer geven we het woord aan student Zwanie Derks. Zij volgt de opleiding Helpende Zorg en Welzijn voor volwassenen.


"Ik volg de opleiding Helpende Zorg en Welzijn voor volwassenen. Dit is een éénjarige opleiding waarbij ik twee dagen naar school ga. Daarnaast werk ik bij Zorggroep Noorderboog op locatie De Schiphorst. Doordat ik hier al enkele jaren als zorghulp werk, merk ik dat meer voor de bewoners wil betekenen. Niet alleen koken en koffie schenken, ik wil hen ook verzorgen. Mijn werkgever heeft mij toen aangeboden om de BBL-opleiding bij Drenthe College te gaan volgen.

Gezellige, jonge klas
De combinatie van werken en leren gaat mij goed af. In het begin was het wennen omdat ik jaren niet naar school ben geweest. Maar geloof me, het went zo. Ook omdat ik een leuke en gezellige klas heb met jongere studenten. Als oudere student heb ik veel van hen geleerd op het gebied van computervaardigheden, zoals PowerPoint. Daar ben ik niet mee groot gebracht.

Onderwijs in coronatijd
De zorg- en praktijkvakken zoals helpende plus en algemene dagelijkse levensverrichtingen vind ik heel interessant. Zo leer ik over de meest voorkomende ziektebeelden, wondverzorging en medicijngebruik. Ook de oefenopdrachten vind ik leuk om te doen. Door het coronavirus is het schooljaar anders verlopen dan normaal. Toch ben ik de afgelopen periode goed begeleid en heb ik online lessen gevolgd."


Meer informatie

Wil je meer weten over de opleiding Helpende Zorg en Welzijn voor volwassenen? Student Zwanie of een DC-studentadviseur staan je graag te woord.

Wil je meer weten over onze BBL-opleidingen? Bekijk dan alle informatie hier