Zorg en Welzijn | 16 januari 2020

Drenthe College en Visio De Brink openen Expertise College Zorg & Welzijn

Op woensdag 15 januari is de start van het Expertise College Zorg & Welzijn in Vries feestelijk geopend. Het Expertise College is ontstaan uit een jarenlange nauwe samenwerking tussen Visio Wonen & Dagbesteding Noord-Nederland en Drenthe College in Assen en biedt onderwijs en stage op één plek.

 

Deze vorm van zorgonderwijs biedt studenten de kans om expert te worden in het begeleiden van mensen met een visuele en/of verstandelijke beperking. De studenten krijgen les van docenten en coaches van Drenthe College in het leerhome op het terrein van Visio De Brink in Vries. De leerstof van de opleiding is aangepast aan thema’s uit de dagelijkse praktijk. Dit onderwijsconcept is geschikt voor zowel BOL (studeren) als BBL (werken en leren). Alle studenten zitten samen in één klas en volgen hun eigen studiewijzer, passend bij hun opleiding en studiejaar.

 

“Het verbeteren van de kwaliteit van onze zorg, het delen van kennis en ervaringen, innoveren en ontwikkelen en medewerkers levenslang educatie bieden aangepast aan de veranderingen in de zorg. Dat zijn voor mij de belangrijkste ingrediënten voor het Expertise College”  aldus Irene Kornet, opleidingscoördinator bij Visio Wonen & Dagbesteding Noord-Nederland.