Meld je nu aan!

Kosteloze om- en bijscholing

Drenthe College biedt samen met de noordelijke mbo’s: Alfa-college, Noorderpoort, Friesland College en ROC Friese Poort kosteloze om- en bijscholingsmogelijkheden voor werkenden en werkzoekenden. Door subsidie van 'NL Leert Door' kunnen we deze scholing kosteloos aanbieden! In sommige gevallen wordt wel een bijdrage gevraagd door de werkgever.

Vanuit Scholingsalliantie Noord zijn VNO-NCW MKB Noord, FNV en CNV direct betrokken en ook de provincies Drenthe, Groningen en Friesland steunen het initiatief. Het doel van deze samenwerking is om meer dan 40 verschillende opleidingstrajecten met erkend mbo-certificaat aan 750 deelnemers aan te bieden.


Drenthe College biedt onderstaande cursussen aan vanuit ‘Het Noorden Leert Door’:

Zorg en Welzijn


Technicus Engineering, Laboratorium & Procestechniek


Media, Vormgeving & ICT


Kijk voor het totale scholingsaanbod vanuit Noord Nederland op de website van Scholingsalliantie Noord.

 


Subsidieregeling NL Leert Door
De arbeidsmarkt in Nederland staat, mede vanwege de corona-pandemie, voor een groot aantal uitdagingen. Banen verdwijnen of banen of veranderen door technologische ontwikkelingen en digitalisering. De overheid helpt om mensen wendbaar te maken met de subsidieregeling NL Leert Door. Door deze subsidie kunnen werkenden en werkzoekenden zich blijven ontwikkelen, zodat ze hun werk beter kunnen doen of hun kansen vergroten als ze ander werk zoeken. Leven Lang Ontwikkelen wordt hiermee nog belangrijker. Daarom ondersteunt de Scholingsalliantie Noord de vijf mbo-scholen bij dit project. Klik hier voor het hele persbericht.