Vanaf vrijdag 22 juli t/m 4 september is ons infoteam telefonisch bereikbaar op maandag t/m donderdag van 09.00-12.30 en van 13.00-15.00 uur op telefoonnummer 088 188 4444 (vrijdags gesloten).
Je werkt met cliënten van alle leeftijden met een verstandelijke of lichamelijke beperking, (chronische) ziekten of psychiatrische stoornissen.
Dit ben jij:
Je bent betrokken, empathisch, assertief en representatief.
Je kunt vraaggerichte ondersteuning bieden die past bij de behoeften van je cliënt en zijn familie.
Jij zorgt dat jouw cliënt zoveel mogelijk zelf kan blijven doen.
Je verzorgt en begeleidt cliënten van allerlei leeftijden met een verstandelijke of lichamelijke beperking, (chronische) ziekten of psychiatrische stoornissen.
Je bent deskundig, zorgzaam, integer, betrouwbaar en vindt het niet erg om op onregelmatige tijden te werken.
Â
2 diploma's in 3 jaar Je hebt de mogelijkheid om naast het diploma Begeleider Gehandicaptenzorg ook het diploma Begeleider Specifieke Doelgroepen te halen. Je overlegt met je loopbaanoriëntatiebegeleider of je hiervoor in aanmerking komt.
DC helpt je kiezen!
Een mbo-opleiding kiezen is een hele stap. We helpen je graag bij het vinden van een opleiding die bij je past. Kom in contact met onze studenten, bekijk onze opleidingswerelden, doe de beroepskeuzetest of plan een gesprek voor studiekeuzeadvies.
Begeleider Gehandicaptenzorg traject InnoVa is een BBL opleiding die beroeps- en competentiegericht is ontwikkeld in samenwerking met Vanboeijen en Cosis. Je gaat 1 middag + avond naar school. Dit duale traject bestaat uit een theoretisch deel en het trainen van vaardigheden bij Drenthe College en uit het beroepsdeel binnen de praktijk. In samenwerking met het werkveld is lesmateriaal voor het opleidingsprogramma ontwikkeld. Docenten verbonden aan het BBL-traject InnoVa volgen interne trainingen binnen het werkveld. De opleiding start 2 keer per jaar, in februari en in september.
Persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk. Tijdens je opleiding krijg je een loopbaanoriëntatiebegeleider (LOB’er) die je begeleidt bij je studievoortgang en ontwikkeling. Je kunt altijd terecht bij jouw LOB’er.
Misschien heb je daarnaast ook behoefte aan aanvullende begeleiding. Drenthe College heeft een uitgebreid netwerk van professionals binnen en buiten de school. Zij hebben veel ervaring met het begeleiden van hulpvragen op allerlei vlakken. Denk bijvoorbeeld aan financiële, persoonlijke of gezondheidsproblemen of een bepaalde vorm van Passend Onderwijs. Je staat er nooit alleen voor!
Het is mogelijk om jouw opleiding te versnellen of intensiveren. Dit hangt af van jouw ervaring en inzet. Dit doe je in overleg met jouw loopbaanoriëntatiebegeleider (LOB’er) en BPV-coach.
Je kan aan de slag bij instellingen voor wonen, dagbesteding en vrije tijd in de gehandicaptenzorg, verzorgings- en verpleeghuizen, thuiszorg of maatschappelijke opvang.
Ga je deeltijd studeren en ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder? Dan betaal je cursusgeld aan Drenthe College. De hoogte van dit bedrag verschilt per opleiding.