Startdatum
Oktober 2021
Duur

4 dagdelen

Regio
Emmen

Veilig en gezonde maaltijden produceren!

Veilig voedsel produceren is van levensbelang. Producten moeten volgens verschillende voorschriften worden geleverd. Met de HACCP-cursus ontdek je alle voedingseisen.

Over de cursus

In deze cursus maakt u kennis met HACCP. Dit is een verplicht voedselveiligheidssysteem waaraan uw werkwijze dient te voldoen. U leert de hygiënecode toepassen op een eenvoudige manier in uw bedrijf.

  • HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points. Tijdens deze cursus maak je kennis met HACCP. Dit is een verplicht voedselveiligheidssysteem. Je leert de hygiënecode op een eenvoudige manier toepassen in de organisatie. Onder andere de aanleiding en het belang van HACCP, hygiëne en veilig opslaan van producten en de controle van werkzaamheden komen aan bod.

    • Duur: De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van 2,5 uur. Dit is inclusief het examen.
    • Cursuslocatie: Incompany of bij Drenthe College in Emmen.
    • Start: Twee keer per jaar in oktober en maart. De cursus start alleen bij voldoende deelname. In overleg is het mogelijk om op een ander moment te starten.

     

    Ook een maatwerktraject behoort tot de mogelijkheden.

  • Het cursusprogramma van Hygiënecode HACCP bestaat uit de volgende onderdelen:

    • Hygiënecode en wetgeving
    • Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA)
    • Inkoop en ontvangst van producten
    • Opslag van producten en kruisbesmetting
    • Levensmiddelenafval
    • Ongediertebestrijding
    • Bereiding van gerechten en/of dranken
    • Presentatie van gerechten en/of dranken
    • Temperatuurbeheersing
    • Persoonlijke hygiëne
    • Schoonmaak
  • Ben jij werkzaam als leidinggevend of medewerker in de horeca en werk je met gerechten en (bederfelijke) dranken? Dan moet je voldoen aan de regels van voedselveiligheid en krijg je te maken met HACCP. Wil je weten hoe je de hygiënecode voor de horeca op een praktijkgerichte manier kunt toepassen in de organisatie dan is deze cursus iets voor jou!
  • De kosten voor deze cursus bedragen €250,-. Deze kosten zijn inclusief cursusmateriaal en examen.

    *Bovenstaande kosten zijn een indicatie en kunnen geen rechten aan worden ontleend

  • De cursus wordt afgesloten met een examen. Heb je het examen met een voldoende afgerond dan ontvang je een bewijs van deelname.

Maak kennis met HACCP!

Meer mogelijkheden voor jou...

Horeca, Voeding of Voedingsindustrie Assistent

Niveau 1 / Entree | Emmen | Assen | Meppel | BBL | BOL

Horeca Catering Manager

Niveau 4 | Emmen | Meppel | BOL