Header afbeeldingen

Home Over D●C Aanmelden en kennismaken
Pagina titel: 
Aanmelden en kennismaken

Aanmelden en kennismaken bij Drenthe College; wat zijn de stappen?

 

  1. Heb je een mbo-opleiding gekozen? Meld je dan snel aan. Dat kan via de aanmeldknop op de website. Bij aanmelding wordt gevraagd naar je BSN. Dit nummer vind je op je identiteitsbewijs. 

  2. Heb je je vóór 2 april aangemeld? Is je aanmelding compleet? En voldoe je aan de vooropleidingseisen? Dan schrijven wij je direct in bij de door jou gekozen opleiding*.  

  3. Binnen een week na je aanmelding word je uitgenodigd voor een (verplichte) kennismakingsbijeenkomst of een kennismakingsgesprek. Je krijgt daarbij een paar mogelijkheden, zodat je de datum en het tijdstip kunt kiezen dat voor jou het beste uitkomt. Vervolgens moet je een digitale vragenlijst (de Startmeter) invullen. Kennismakingsgesprekken starten bij Drenthe College in ieder geval vanaf 1 februari. Sommige opleidingen nodigen je al eerder uit. 

  4. Het doel van de kennismaking is om jou en je studiegenoten te leren kennen en de vragen te beantwoorden die jij nog over de opleiding hebt. Tegelijkertijd kun jij beoordelen of dit écht de opleiding is die bij jou past. Wanneer jij tijdens je studie extra begeleiding nodig hebt kunnen we dat ook bespreken. Vergeet niet een geldig  identiteitsbewijs mee te nemen! 

  5. Twijfel je nog en wil je graag een adviesgesprek? Kun je wel wat extra hulp gebruiken tijdens je opleiding? Dan nodigen we je uit voor een persoonlijk gesprek. We bespreken dan wat jij nodig hebt om jouw opleiding met succes te volgen. 

 
Meer informatie over begeleiding bij een ondersteuningsvraag vind je hier.
 
 
* Voor een aantal opleidingen geldt numerus fixus. Dat betekent dat er een beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar is. Voor deze opleidingen wordt op de eerste werkdag na 1 april geloot tussen alle aanmeldingen die vóór 1 april binnen zijn. Inschrijving voor deze opleidingen vindt pas na loting plaats. 
 
Tijdens de kennismaking kun je natuurlijk tot de conclusie komen dat de opleiding van je keuze toch minder goed bij je past dan je had verwacht. In dat geval begeleiden we je goed in het maken van een andere keuze.
 

Zwart blok

Krijg jij een VOG

Titel: 
Krijg jij een VOG?
Omschrijving: 

Wanneer je stage gaat lopen heb je voor sommige bedrijven of instellingen een VOG nodig. Dit is een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ die aangeeft dat je gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor je baan of stage. Het is belangrijk om te weten dat je onderwijsovereenkomst wordt ontbonden wanneer je op het moment dat je stage begint geen VOG kunt krijgen.

 

Check in dit korte filmpje de feiten over de VOG.

https://watdevog.nl/#wat-de-vog/1

Gouden blok

Intake- vooropleidingseisen

Vooropleidingseisen

 

 

Vooropleidingseisen

Entrée

geen vooropleidingseisen.

 

Niveau 2

vmbo- diploma basisberoepsgerichte leerweg of vergelijkbaar diploma.

 

Niveau 3

vmbo- diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of  theoretische leerweg, havo met overgangsbewijs naar leerjaar 4, mbo- diploma niveau 2 of vergelijkbaar diploma.

 

Niveau 4, middenkader

vmbo kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg, havo met overgangsbewijs naar leerjaar 4, mbo-   diploma niveau 2 of 3 of vergelijkbaar diploma.

 

Niveau 4, specialist

diploma niveau 3 of 4 voor eenzelfde beroep of beroepencategorie.

 

 

Aanvullende Informatie

Intake-aanvullende informatie

 

 
Rechtsbescherming 

Het is mogelijk dat je het niet eens bent met een plaatsingsbeslissing van het Drenthe College. In dat geval kan je de opleidingsmanager van de door jou gekozen opleiding en vervolgens de sectormanager om heroverweging vragen. Dit verzoek tot heroverweging dien je schriftelijk in met daarbij jouw motivatie waarom je om heroverweging vraagt. Eventueel kan je daarna de binnen Drenthe College geldende  klachtenregeling  doorlopen. Indien gewenst, is het ook mogelijk de beslissing van Drenthe College ter toetsing voor te leggen aan de rechter of het College voor de Rechten van de Mens.

 

Inloggen


Wachtwoord vergeten? Klik hier