Home Over D●C Ouders / verzorgers
Pagina titel: 
Voor ouders / verzorgers

Iedereen heeft vaardigheden en talenten. 

Bij Drenthe College werken we er aan om die vaardigheden en talenten van onze studenten optimaal te ontplooien. We dagen ze uit om het maximale uit zich zelf te halen; zodat ze met plezier en gemotiveerd kunnen werken aan hun toekomstige carrière. Dat is een inspirerende en spannende ontdekkingsreis, waarbij u als ouder of verzorger vaak iets ‘op afstand’ staat. We doen er veel aan om u te informeren over de (voortgang van) opleiding van uw zoon of dochter.

 

Goed onderwijs

Wij bieden onze studenten goed onderwijs; dat is meer dan zo maar een reclameslogan. 

Onze jaarlijkse resultaten tonen dat we boven het landelijk gemiddelde scoren. Goed onderwijs betekent ook: goede docenten, goede voorzieningen en omstandigheden en waardevolle stageplekken. De student ontdekt tijdens zijn opleiding waar zijn of haar kracht zit, hoe het eigen talent optimaal te benutten.

Goede omstandigheden

Veel van onze schoolgebouwen zijn nieuw of recentelijk gerenoveerd. Ze zijn modern: overal heeft de student via Wifi toegang tot het internet. Onze scholen hebben een open en kleinschalig karakter. Daardoor kénnen we onze studenten. Dat draagt niet alleen bij aan een veilig schoolklimaat, maar geeft ons ook de mogelijkheid om snel in te grijpen als we zien dat een student dreigt uit te vallen.

 

Gouden Blok - Grote Afbeelding

Waarom DC? - ouders verzorgers

Waarom Drenthe College?
 • Een groot aanbod
  Er is keuze uit ruim 200 mbo-opleidingen; in vrijwel alle sectoren. Past een opleiding toch niet helemaal bij uw kind, dan kan uw zoon of dochter makkelijk overstappen. Mocht u daarover vragen hebben kunt u altijd contact opnemen met de LOB-begeleider van de desbetreffende opleiding.
 • Gekend worden
  We hebben 13 schoolgebouwen. Daarbinnen is ons onderwijs kleinschalig. Elke opleiding wordt verzorgd door een team van docenten die uw kind bij naam kennen en die klaar staan als hij of zij extra hulp of begeleiding nodig heeft.
 • Inzicht in voortgang
  Studeren op een mbo echt iets anders is dan studeren op het vmbo; dat betekent dat uw zoon of dochter echt wel een poosje daaraan zal moeten wennen. Drenthe College wil precies weten hoe uw zoon of dochter er voor staat, daarom krijgt hij of zij regelmatig een overzicht mee waarin de voortgang vermeld staat.
 • Leren is een persoonlijk traject
  Elke student is uniek; en leert op zijn eigen manier. Voor sommigen betekent dat een voorkeur voor theorie, terwijl anderen juist het meest leren in de praktijk. Bij Drenthe College bieden we beide. Bijvoorbeeld via Leerafdelingen in een aantal Drentse ziekenhuizen.
 • Contacten met het bedrijfsleven
  Het mbo leidt de professionals van de toekomst op, daarom moeten onze opleidingen goed aansluiten bij de wensen van het bedrijfsleven. Al onze opleidingen hebben daarom gestructureerd contact met vertegenwoordigers van het Drentse bedrijfsleven. Ook voor de stage (die we BPV noemen) hebben we intensieve contacten met bedrijven en instellingen.
 • Goed bereikbare schoolgebouwen
  De meeste scholen zijn op loopafstand van bushaltes
 • Goede mogelijkheden om door te stromen
  zowel binnen het Drenthe College (naar een hoger niveau) als naar het hbo

Inloggen


Wachtwoord vergeten? Klik hier