Home Over D●C Topsport
Pagina titel: 
Topsport

Topsport combineren met studeren

 

De topsportregeling van Drenthe College

Bewegen en gezond leven is belangrijk. Veel jongeren sporten omdat ze dit leuk vinden. Als jij hierin een stap verder gaat en je hebt het talent en de ambitie om topsporter te zijn of te worden, dan kun je rekenen op onze steun. Topsport en studie zijn bij Drenthe College namelijk prima te combineren. Met de topsportregeling wil Drenthe College studenten de kans geven zich op sportief en persoonlijk vlak te ontwikkelen en hun talenten aan de buitenwereld te tonen. We vinden het belangrijk dat je zowel werkt aan je sport als aan je opleiding. Jij moet er, samen met ons, voor zorgen dat je naast of na je sportcarrière een beroep kunt uitoefenen.

Wat houdt de topsportregeling van Drenthe College in?

Topsport en onderwijs zijn zodanig op elkaar afgestemd dat de sport- en schoolprestaties goed samen kunnen gaan. Maatwerk vanuit de school en planmatig werken en discipline van de student zijn hiervoor vereist. Samen met je studieloopbaanbegeleider en de topsportcoördinator zet je een studietraject op. In dit traject is het voor studenten mogelijk om de essentiële trainingen, stages en wedstrijden in binnen- en buitenland in te passen in het onderwijsprogramma.
Als je door Topsport Steunpunt Noord (TSN) als topsporter wordt aangemerkt, kun je gebruik maken van de topsportregeling van Drenthe College en van de medische, paramedische en voedingsadviezen via TSN. TSN is een onderdeel van NOC/NSF.

Wanneer kom je in aanmerking voor de topsportstatus?

Om te beoordelen of je in aanmerking komt voor de topsportregeling, gebruiken we het beoordelingsinstrument van TSN. Je studieloopbaanbegeleider en de topsportcoördinator op school ondersteunen je hierbij. Het is belangrijk dat je zo vroeg mogelijk (bij de intake op school) aangeeft dat je als topsporter aangemerkt wilt worden.
Wanneer je vragen hebt over deze regeling, dan kun je contact opnemen met Henk Koerts, de topsportcoördinator van Drenthe College. Hij is te bereiken op: h.koerts@drenthecollege.nl

Toptalent op een ander gebied

Als je op cultureel gebied een toptalent bent dan kun je mogelijk ook in aanmerking komen voor een op maat gemaakte studieplanning. In dit geval kun je denken aan muzikaal, toneel of creatief toptalent waardoor je tijdens schooltijden niet kunt deelnemen aan de geplande studieprogrammering. Er is in dit kader geen goed te hanteren meetinstrument om te beoordelen of je in aanmerking kunt komen voor een aangepast studieprogramma. Voorwaarde is dat je landelijk of internationaal opereert of optreedt. Om in aanmerking te komen voor een mogelijk aangepast studieprogramma, moet je je wens bij voorkeur tijdens de intake melden. Vervolgens zal je studieloopbaanbegeleider je hierin verder coachen.

Inloggen


Wachtwoord vergeten? Klik hier