Header afbeeldingen

Home Over MBO Buitenlandstage
Pagina titel: 
Internationalisering


Bij veel opleidingen van Drenthe College kun je stage lopen in het buitenland. Je vindt onze studenten overal; van Duitsland en Denemarken tot Nicaragua en Suriname. Ben jij nieuwsgierig, avontuurlijk, flexibel en op zoek naar nieuwe ervaringen? Dan is het vast iets voor jou om beroepsmatig praktijkervaring in het buitenland op te doen.

 

 

Project E(m)pact

Drenthe College werkt samen met scholen uit heel Europa binnen het Erasmus+ project. Alles over project E(m)pact lees je hier.

 

Waarom zou je? 

Door een periode in het buitenland te wonen en te werken, leer je veel. Je ontwikkelt je zelfstandigheid, leert om (meer) initiatief en verantwoordelijkheid te nemen en leert improviseren. Daarnaast ontwikkel je begrip voor cultuurverschillen, leer je omgaan met mensen uit andere culturen en maak je nieuwe vrienden. Je leert je vakkennis in een heel andere omgeving toepassen; je werkt in een andere cultuur met andere middelen en met andere mogelijkheden. Tenslotte zal je merken dat je in rap tempo de taal beter leert spreken en begrijpen.
 

Voorwaarden om in aanmerking te komen voor buitenlandse stage 

 
Enige tijd in het buitenland wonen, werken en leren is niet voor iedereen weggelegd. Je moet goed gemotiveerd zijn en je heel goed voorbereiden. Je moet je flexibel opstellen en aan willen passen aan andere werkomstandigheden dan je gewend bent. Om je in het buitenland te kunnen redden moet je redelijk Engels of Duits kunnen spreken en begrijpen. Je mag geen achterstand in je studie hebben. Bij aanvang van de stage moet je tenminste 18 jaar zijn (hier kan in sommige gevallen van worden afgeweken). 
 

Kosten en voorbereiding 

Bij de meeste opleidingen zijn er subsidiemogelijkheden voor het vergoeden van de reis- en verblijfkosten. Kosten voor maaltijden en overige kosten zijn voor eigen rekening. 
Om je goed voor te bereiden werken we met een handboek waarin alle stappen staan beschreven voor een goede voorbereiding op je stage in het buitenland. 
 

Meer weten? 

Neem contact op met je studieloopbaan begeleider.
 

 

Gouden blok

Extra informatie met betrekking tot buitenlandstage

Extra informatie met betrekking tot buitenlandstage
Drenthe College kan bemiddelen bij het vinden van een stageplaats en kan begeleiding bieden bij het solliciteren

 

Vast onderdeel van de opleiding Verzorgende-IG en Verpleegkundige mbo is het volgen van een stage. Het is ook mogelijk om deze stage te volgen in het (naburig) buitenland. Met name in Duitsland zijn veel goede stage mogelijkheden. En daarnaast is een buitenland stage een unieke ervaring die ook nog eens goed staat op het CV! De opleiding biedt uiteraard begeleiding bij alle stages.

 

 

Zwart blok

Sucu project

Titel: 
Sucu project
Slogan: 
In Paramaribo (Suriname) en Willemstad (Curaçao) hebben wij de volgende stage-instellingen:
Omschrijving: 

 

  • verzorgingshuis (Paramaribo)
  • verpleeghuis
  • ziekenhuis
  • kinderopvang
  • gehandicaptenzorg (Willemstad) 

Lees verder

 

Sector - Video

Inloggen


Wachtwoord vergeten? Klik hier