Home Over MBO Studentenraad
Pagina titel: 
Studentenraad: Laat van je horen en beslis mee

Studentenraad: Laat van je horen en beslis mee

 

Wil jij tijdens je studie meedenken en meepraten over onderwerpen die jou als student aangaan? Dan is de Studentenraad iets voor jou. Drenthe College heeft een Centrale studentenraad (Studentenraad) en drie decentrale raden (deelraden) voor de regio's Assen, Emmen en Meppel. De deelraad Assen bestaat uit vijf leden, de deelraad Emmen heeft zes leden en in Meppel bestaat de deelraad uit vier leden. De leden van de deelraden vormen samen de Studentenraad; die bestaat dus uit 15 leden. Zij vormen een goede afspiegeling van alle studenten van Drenthe College.

 

De Studentenraad houdt zich vooral bezig met Drenthe College brede onderwerpen en is een formele gesprekspartner van het College van Bestuur (CvB). Naast de mogelijkheid om met het CvB de algehele gang van zaken te bespreken, heeft de Studentenraad ook instemmings- of adviesrecht ten aanzien van een aantal zaken. De deelraden houden zich vooral bezig met lokale aangelegenheden en de voorbereiding van de bijeenkomsten van de  Studentenraad.                                                  

Lees meer over Studentenraad en deelraden.

 

Studenten die zitting nemen in de decentrale raden en daarmee in de Studentenraad, doen dat niet voor niets. Ze kunnen een aantal vrijstellingen krijgen voor het vak Burgerschap, en krijgen een vergoeding per bijgewoonde vergadering en eventuele reiskosten vergoed  En natuurlijk doen ze veel ervaring op in het bestuurlijk werk: debatteren, visie- en oordeelsvorming en inzicht krijgen in politieke en economische achtergronden.                                                                                                               

De Studentenraad en de deelraden zijn er om jouw belangen te behartigen. Dus als je een goed idee wilt inbrengen of iets bespreekbaar wilt maken, mail dan naar studentenraad@drenthecollege.nl

Zwart blok

Studentenraad-contact

Titel: 
Contact
Slogan: 
Bereikbaarheid Centrale studentenraad en deelraden
Omschrijving: 
De onderlinge vergaderingen van de Centrale studentenraad en de deelraden zijn openbaar. Als een student iets wil inbrengen of iets bespreekbaar wil maken, kan hij via intranet zien wanneer de Centrale studentenraad en de deelraden waar vergaderen en langskomen. Een student kan ook gewoon een keer komen kijken hoe en waarover de raden vergaderen.
De Centrale studentenraad en de deelraden zijn uiteraard ook bereikbaar per e-mail: studentenraad@drenthecollege.nl

Inloggen


Wachtwoord vergeten? Klik hier