Header afbeeldingen

Home Over MBO Stages
Pagina titel: 
Stages
Beroepspraktijkvorming (stage) 
De stage is een onmisbaar onderdeel van elke opleiding. In de praktijk leren onze studenten  informatie inwinnen, problemen oplossen en zelfstandig werken. Zo komen ze er ook achter welke kennis en vaardigheden ze nog moeten leren. Het begeleiden van stagiairs kost tijd en inspanning. Het levert u echter ook voordelen op:
  • u leert uw potentiële medewerkers van morgen kennen
  • u levert een bijdrage aan een belangrijk onderdeel van de opleiding
  • stagiairs brengen nieuwe inzichten en verfrissende ideeën mee
 
Stage lopen is alleen mogelijk bij een erkend leerbedrijf
In Nederland mogen mbo studenten alleen stage lopen bij een erkend leerbedrijf. Als dit niet het geval is dan zal de stage als ‘niet geldig’ worden beschouwd en zal de stage nogmaals bij een ander bedrijf moeten worden uitgevoerd door de student. 
 
Welke (soorten) bedrijven kunnen een erkend leerbedrijf worden? 
In principe is het voor ieder bedrijf of stichting in Nederland mogelijk om een erkend leerbedrijf te worden als tenminste aan de volgende twee voorwaarden kan worden voldaan: 
  • Het bedrijf is in staat om studenten op te leiden
  • Het bedrijf is bereid om studenten op te leiden
 
Naast deze twee belangrijkste voorwaarden dient een bedrijf aan meer specifieke voorwaarden te voldoen die verschillen per branche. Wanneer u een erkend leerbedrijf wilt worden kunt u dat aanvragen bij de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). U kunt zich aanmelden bij de SBB door direct telefonisch contact op te nemen via telefoonnummer 088 3380000 of door het aanmeldformulier te gebruiken dat u kunt vinden op de website van SBB.  Nadat u zich heeft aangemeld zal een adviseur van SBB contact met u opnemen voor een bezoek aan uw bedrijf. Hij of zij bespreekt dan met u voor welke functies en opleiding erkenningen worden verleend. 
 
 
 
 

 

 

Zwart blok

Inloggen


Wachtwoord vergeten? Klik hier