Header afbeeldingen

Home Over MBO Studeren bij DC
Pagina titel: 
Studeren bij Drenthe College

Bij Drenthe College leer je zoveel mogelijk actief in de praktijk. Via projecten binnen school en bij bedrijven leer je informatie inwinnen, problemen oplossen en zelfstandig werken. Zo kom je er ook achter welke kennis en vaardigheden je nog moet leren. Daarvoor volg je theorie- en vaardigheidslessen, workshops en stage (beroepspraktijkvorming).

Beroepspraktijkvorming (bpv) 

 
Een belangrijk praktijkdeel van de opleiding is de beroepspraktijkvorming (stage). Het stagebedrijf is verantwoordelijk voor de begeleiding tijdens de bpv. Het stagebedrijf moet hierbij voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen. Als een bedrijf daaraan voldoet wordt het opgenomen in het bedrijvenregister van erkende (leer)bedrijven. Deze registers zijn op internet te vinden (www.colo.nl). 
 
Voor de beroepspraktijkvorming wordt een bpv-overeenkomst afgesloten tussen de student, school en het bedrijf. Ben je als student nog minderjarig, dan wordt de bpv-overeenkomst ondertekend door je ouder(s) of verzorger(s). Bij bbl-opleidingen (beroepsbegeleidende leerweg)  moet de brancheorganisatie de overeenkomst ondertekenen. 
 

Begeleiding 

 
Wij verwachten van je dat je steeds meer zelfstandig en verantwoordelijk werkt. We vinden het wel belangrijk om je daarbij goed te begeleiden. 
Elke groep van ongeveer 15 studenten heeft een studieloopbaanbegeleider (SLB-er) die tevens stagebegeleider is. Met deze begeleider heb je wekelijks een gesprek, soms met de hele groep, soms individueel. 
 
In de meeste gevallen is de studieloopbaanbegeleiding voldoende, maar het is mogelijk dat je extra of andere begeleiding nodig hebt. Dat kan zijn omdat je binnen de opleiding tegen “grotere” problemen aanloopt; je wilt veranderen van opleiding of er gebeuren in je persoonlijke omgeving dingen waardoor studeren lastig gaat. Je kunt dan terecht bij een studentenadviseur van StudentenAdvies. Zij kunnen je vaak helpen bij het vinden van een oplossing. Daarom is het belangrijk dat jij je SLB-er laten weten wanneer er bij jou bijzondere omstandigheden zijn. 
 
Op alle locaties zijn deze adviseurs aanwezig. De begeleiding door StudentenAdvies kan te maken hebben met: loopbaanadvies en- begeleiding; persoonlijke begeleiding; afgeven van pasjes bij een verklaring van dyslexie of dyscalculie; beperken van faalangst; steunpunt Studie & Handicap en het Zorg Advies Team. 
 
Ook kan een studentenadviseur je doorverwijzen naar de schoolmaatschappelijk werker of kan hij/zij contact opnemen met verschillende instellingen die zich inzetten voor jongeren. 
 

Kansrijk doorstromen van mbo naar hbo

 
Elk jaar stapt ongeveer 50% van onze studenten over van mbo niveau 4 naar het hoger beroepsonderwijs (hbo). Drenthe College heeft daarvoor met verschillende hbo-scholen afspraken gemaakt. 
 

 

Inloggen


Wachtwoord vergeten? Klik hier