Home Project doorlopende leerlijn PIE
Project doorlopende leerlijn PIE
08/11/2018 - 15:30

Nassau College Penta leerlingen en studenten Electrotechniek van het Drenthe College, Techniekcentrum Assen hebben hun project van een fietsenhok afgerond. De studenten en leerlingen hebben samen onder begeleiding van docenten van beide scholen de elektrische voorzieningen van het fietsenhok gemaakt.

Samenwerken
Een interessant project voor beide groepen. Zo zijn de leerlingen eerst een aantal weken naar het Drenthe College aan de Aziëweg gegaan om daar onder begeleiding van studenten en docenten de voorbereidingen te treffen. Dat bleek nog een lastige klus.

Er moest aan veel dingen gedacht worden: wat is de looproute, wanneer moet het licht gaan branden, hoe wordt de aanrijroute verlicht, hoelang moeten de lampen blijven branden om in het licht weer naar buiten te kunnen lopen en nog veel meer.

Fietsenhok Penta
Daarna hebben de leerlingen en studenten de plannen uitgevoerd op de werkplek: het fietsenhok van Penta. Ook tijdens de uitvoering kwamen ze weer allerlei kleine en grotere probleempjes tegen, die ter plekke met elkaar opgelost moesten worden. Op 7 november was het klaar! Zodra de deuren klaar en geplaatst zijn kan het fietsenhok officieel worden Nu de deuren nog…. En dan kan het fietsenhok officieel geopend worden.

Doorlopende leerlijn
Dit is weer een mooi voorbeeld van de doorlopende leerlijn vmbo-mbo, waarbij onze leerlingen kennismaken met studenten en docenten van het MBO, maar ook met de werkvloer.

Inloggen


Wachtwoord vergeten? Klik hier